Естонія переконала сусідів: Країни Балтії закривають свій повітряний простір для російських літаків

Естонія стала четвертою країною, яка через війну Росії проти України закрила своє небо для російських літаків. Про це заявив міністр економіки та інфраструктури Естонії Тааві Аас, передають Патріоти України з посиланням на ERR.

"Естонія приєднується до польської ініціативи та забороняє всім російським авіакомпаніям використовувати наш повітряний простір", – заявив через прес-секретаря міністр економіки та інфраструктури Тааві Аас.

Він додав, що зараз відомство готує пропозицію щодо відповідного рішення, згідно з яким планується закрити повітряний простір для російських авіакомпаній. "Закликаю наших балтійських колег зробити те саме, щоб відрізати Росію від європейського повітряного простору. Європа має бути єдиною та рішучою у своїй відповіді на вторгнення Росії в Україну. Слава Україні", – сказав Аас.

Латвія і Литва наслідували приклад Естонії
Міністр юстиції Латвії Яніс Борданс заявив у суботу, що Латвія також закриє свій повітряний простір для російських авіакомпаній. Крім того, латвійська авіакомпанія Air Baltic оголосила про зупинення всіх авіарейсів до Росії до 26 березня, повідомила латвійська національна телерадіокомпанія LRT-lv.
Міністр транспорту Латвії Таліс Лінкайтс повідомив агентству LETA, що рішення про закриття повітряного простору для російських авіакомпаній буде прийнято за погодженням з країнами Європейського союзу. За словами міністра, для цього готується спеціальний пакет санкцій, і рішення очікується найближчим часом. Пізніше агентство новин Reuters повідомило, що, за словами міністра транспорту Литви, міністри країн Балтії спільно домовилися про призупинення польотів російських літаків.

"Просто щоб подивитися, що в ній, в біса, написано": Байден зізнався, що "майже хотів" купити "Біблію Трампа"

середа, 24 квітень 2024, 12:53

У вівторок, 23 квітня, президент США Джо Байден висміяв колишнього президента Дональда Трампа за торгівлю «єдиної схваленої» Біблії. З такою промовою він виступив під час візиту до штату Флорида. Про це повідомляє The Hill, передають Патріоти України. ...

Окупанти вдарили ракетами по житловому комплексу у центрі Харкова

середа, 24 квітень 2024, 11:44

Близько 00:30 24 квітня російська армія завдала ракетних ударів по Шевченківському району Харкова. Було зафіксовано влучання двох ракет на територію житлового комплексу, повідомляють Патріоти України. "Пошкоджено три багатоповерхівки, щонайменше 33 при...