Естонія, окрім Javelin, підкине Україні ще військової допомоги

​Посол Естонії в Україні Каімо Кууск повідомив про наміри уряду ухвалити передачу до нашої країни додаткової військової допомоги на тлі агресії Росії

За його словами, ракети Javelin, передані його країною, надійдуть в Україну найближчими днями, повідомляють Патріоти України з посиланням на "Суспільне".

"Ракети Javelin надійдуть найближчими днями, і їхня точна кількість буде озвучена публічно. Ми нині працюємо з українськими інституціями, зокрема Міноборони, над тим, що ще можемо надати. Вони поділилися з нами переліком, що саме є найбільш затребуваним", розповів посол.

Кууск додав, що зараз в Естонії розглядають рішення, щодо того, яке ще озброєння країна може передати Україні.

"Ми дивимося: ось цього у нас в запасах більше не залишилося, але, ймовірно, у нас є щось інше. Уряд ухвалює рішення – якщо воно позитивне, ми передаємо зброю", – пояснив він.

Окрім цього посол зазначив, що зараз Євросоюз вперше у своїй історії вирішив допомогти Україні фінансово для оборонних потреб, кібербезпеки, військової медицини та навчання.

Зауважимо, напередодні глава МЗС України Дмитро Кулеба анонсував збільшення поставок озброєння від міжнародних партнерів на тлі російської загрози. Міністр додав, що деякі країни досі перебувають у процесі визначення, яку саме допомогу вони можуть надати України на тлі російської агресії. Водночас він запевнив, що зброї буде ще більше.

Нагадаємо, раніше Міноборони України повідомило, що отримало від польського Міноборони пропозицію безоплатної військово-технічної допомоги.

Також вже багато країн світу активно озброюють Україну. Так, минулими тижнями Україна отримала близько сотні тонн летальної зброї, в тому числі боєприпасів.

СБУ вчасно затримала: Чиновник Київської ОВА шпигував за десантниками під виглядом капелана (фото)

четвер, 28 березень 2024, 23:54

Працівники Служби безпеки України виявили та затримали поплічника російської спецслужби, котрий під виглядом капелана намагався приєднатися до українських десантників, щоб слідкувати за пересуванням та базуванням – затриманим виявився спеціаліст одного...

Третя штурмова бригада ЗСУ заявила про прорив обороги противника під Авдіївкою не зважаючи на шалений опір окупантів

четвер, 28 березень 2024, 23:15

Третя окрема штурмова бригада зявила про прорив в Орлівку й інтенсивний бій у залишках селища. "Штурмова група прорвалася на вулиці селища та розпочала інтенсивний бій впритул до будинку, у якому засів противник. Ворог відстрілювався гранатами, випуска...