"Ета успєх!": Подружжя артистів з Харкова, що для московської пропаганди грає недолугих "фашистів-хохлів", були помічені та оцінені правоохоронними органами України

Ще рік тому ці двоє грали в одному з театрів Харкова, котрий так важко потерпає від варварських ударів російської авіації та ракет різних типів

Заочно повідомлено про підозру 47-річному чоловіку та його 43-річній дружині за фактами виготовлення та поширення матеріалів, у яких міститься виправдовування збройної агресії рф проти України, з використанням засобів масової інформації, у тому числі за попередньою змовою групою осіб та повторно (ч. 3 ст. 436-2 та ч. 2 ст. 28, ч. 3 ст. 436-2 КК України). Про це повідомила 23 липня Харківська обласна прокуратура, зазначають Патріоти України.

Підозрювані — подружжя акторів, які багато років грали на харківській театральній сцені та брали участь у виставах навіть вже під час повномасштабного вторгнення рф в Україну.

Навесні 2023 року вони виїхали на територію держави-агресорки й з того часу підігрують російській пропаганді, спотворюючи образ українців.

Наразі чоловік і жінка позиціонують себе як актори російського театру.

За даними слідства, подружжя зіграло у відеоролику для російського пропагандистського проєкту, головною метою якого є висміювання українців.

У кадрі актори з’являються нібито в традиційному українському вбранні, а під час однієї зі сцен виконувач чоловічої ролі одягнув на себе форму нацистської Німеччини.

Розповідаючи про себе в інтерв’ю, актори зазначили, що коли перетнули кордон рф, одразу відчули себе «свободными людьми».

Вони підкреслили, що в Україні їм було морально складно перебувати через «прояви нацизму».

Підозрювані активно ведуть свої профілі в соцмережах, зокрема в забороненій в Україні «Вконтакте», де регулярно постять дописи на підтримку дій рф.

Російських військових вони називають «нашими ребятами», які «приносят жертву во благо россии», а також поширюють тези кремлівських пропагандистів.

Наразі підозрювані мешкають на території рф і переховуються від українських правоохоронців, вирішується питання щодо оголошення їх у розшук.

"Не те що Росія їх бажає і намагається нав'язати": Коваленко пояснив заяву Кулеби про переговори з Росією

п’ятниця, 26 липень 2024, 14:50

Російська пропаганда використала максимально у своїх інтересах та поза контекстом фразу міністра закордонних справ Дмитра Кулеби про готовність України до перемовин з Росією. РосЗМІ не навели жодного контексту, в якому пролунала така заява, передають П...

Новий етап "чисток"? У Росії за корупцію затримали колишнього заступника Шойгу

п’ятниця, 26 липень 2024, 14:44

ФСБ Росії арештувала колишнього заступника міністра оборони РФ, генерала армії Дмитра Булгакова у справі про корупцію, передають Патріоти України. Повідомляється, що Булгакова, який буз заступником міністра оборони у 2008 – 2022 роках, відвезли до СІЗО...