Евакуація з Києва: Кличко пояснив, кого та куди переселять у разі повного блекауту

Мер Києва Володимир Кличко розповів про те, чи планується евакуація мешканців Києва у разі повного затяжного блекаута. Про це він повідомив в інтерв'ю "РБК-Україна". Так, за словами мера столиці, повної евакуації не буде, можливий лише частковий переїзд окремих категорій у передмістя Києва, передають Патріоти України.

"Ми повинні бути готовими до різних сценаріїв, зокрема і до поганих. На цей випадок у кожного з нас є алгоритм дій навіть у випадку евакуації. Я не виключаю найгірший сценарій. Повної евакуації не буде – можливо, часткова, але це не можна назвати евакуацією. Це тимчасовий переїзд людей окремих категорій у передмістя, туди, де можуть бути сервіси", - пояснив міській голова столиці та наголосив, що мова не йде про переселення в інші регіони або вивіз за кордон.

Водночас Кличко заначив, що, за інформацією військових, ворог планує і надалі наносити підступні удари по інфраструктурі країни, і закликав киян бути готовими до різних сценарії розвитку подій.

"Прохання мати вдома запас технічної та питної води, запаси їжі, яку можна приготувати чи споживати без електроенергії, теплий одяг, заряджені ноутбуки та павербанки, закачайте офлайн-карти на свої телефони. І у разі поганого сценарію було б добре, якби кожен мав можливість або поїхати до свого будинку в передмісті, де є вода, піч, або поїхати до своїх знайомих. Але ми робимо все для того, щоб гіршого випадку не сталося", - сказав мер Києва.

Окупанти намагаються обійти Часів Яр з флангів, але успіхів не мають: Військовий розповів, що відбувається

субота, 27 квітень 2024, 6:22

Противник намагається обійти Часів Яр з лівого та правого флангів, щоб взяти в оперативне оточення. Внаслідок цього йдуть дуже складні бої в Іванівському та Богданівці. Водночас протягом останніх тижнів ворог не зміг досягти значних успіхів в обох насе...

Москва заскочена зненацька. Стратегія ППО РФ не розрахована на українські технології, — Newsweek

субота, 27 квітень 2024, 5:58

Найгірше щодо загрози з неба для держави-агресора тільки починається. Росії терміново треба переглядати концепцію протиповітряної оборони. Однак швидко це не вийде, навіть якщо вдасться намацати правильні рішення. За словами аналітика RAND Маттіаса Еке...