"Еволюція відбувається дуже швидко": У ГУР розповіли про розвиток роботизованих систем українського виробництва

Представник ГУР МО України Вадим Скибицький розповів про роль сучасних технологій у контексті російсько-української війни. За його словами, роботизовані та безекіпажні системи відіграють ключову роль у забезпеченні захисту військових і збереженні їхніх життів, передають Патріоти України.

Про це він сказав в етері Апостроф TV. За його словами, еволюція відбувається швидко.

"Еволюція є. Зʼявилося багато роботизованих систем, безекіпажних систем, спрямованих на те, щоб захистити воїна, зберегти життя. І ця еволюція відбувається дуже швидко", – сказав Скібіцький.

Він підкреслив, що високотехнологічні зразки зброї потребують значних капіталовкладень. Проте швидкий розвиток військових технологій сприяє також появі більш доступних, але ефективних засобів ураження.

Скібіцький також акцентував на використанні всього спектра доступної зброї для звільнення окупованих територій.

Вас може зацікавити:Підвищувати податки можуть почати вже найближчим часом: коли нардепи голосуватимуть за закон

Вас може зацікавити:В Україні почали виробництво БМП Lynx: стало відомо, коли перша машина зійде з конвеєра

"Звільняти наші окуповані території потрібно в будь-який спосіб, використовуючи весь спектр наявної зброї, починаючи від високотехнологічної сучасної іноземного виробництва і закінчуючи усіма зразками того озброєння, яке на сьогодні виготовляє наш оборонно-промисловий комплекс", – заявив представник ГУР МОУ.

Окремо Скібіцький акцентував, що Україна проводить атаки лише на військові об’єкти й інфраструктуру, яка забезпечує ведення війни.

"Порушувати плани, порушувати систему логістики, порушувати виробництво зброї РФ можливо тільки завдаванням відповідних ударів. Навіть самі росіяни визнають те, що ми б’ємо тільки по військових об’єктах та об’єктах, які забезпечують ведення війни", – пояснив він.

Насувається війна, про яку ніхто не говорить: У NYT розповіли, де може спалахнути конфлікт

середа, 28 серпень 2024, 9:59

На сході Африки незабаром може спалахнути нова велика війна. Агресором, ймовірно, виступить Ефіопія. Про це йдеться у The New York Times, передають Патріоти України. За словами авторів матеріалу – наукових співробітників Університету Могадішо (Сомалі),...

Йдеться про дві точки, ситуація складна: Боєць 3-ї ОШБр підтвердив, що ЗСУ відійшли від Новогродівки

середа, 28 серпень 2024, 9:30

Російські війська прорвались вглиб Новогродівки на Донбасі та просуваються ближче до Покровська. Про погіршення ситуації на Донеччині заявив український боєць з позивним "Дацик". Генштаб ЗСУ поки не підтверджує втрату населеного пункту, передають Патрі...