F-16 покінчать з перевагою РФ над всією акваторією Чорного та Азовського морів, - командувач ВМС Неїжпапа

Наразі російські військові кораблі не заходять у північно-західну частину Чорного моря на площі майже 25 000 кв км.

Винищувачі F-16 значно допоможуть Україні, впевнений адмірал

Після отримання F-16 Україна зможе кинути виклик повному домінування Росії в небі над Чорним морем, заявив в інтерв'ю Reuters командувач ВМС віце-адмірал Олексій Неїжпапа.

"F-16 з відповідним озброєнням зможуть відкидати російські військові літаки. Північно-західна частина Чорного моря, зокрема коридор для цивільних суден, буде майже на 100% захищений", - сказав Неїжпапа.

Алмірал також додав, що Україна хотіла б розширити свій судноплавний коридор, який наразі включає морські перевезення лише з трьох основних портів Одеси. Зокрема, планується додати порти Миколаєва та Херсона. Однак, за словами Неїжпапи, наразі це неможливо, зокрема через контроль Росією Кінбурнської коси.

За словами командувача ВМС України, наразі цивільні судна супроводжуються патрульними катерами в деяких районах для захисту від мін, а протиповітряна оборона забезпечує прикриття як портів, так і коридорів.

Загалом же, завдяки успішній роботі українських морських дронів та ракетних атак, за словами Неїжпапи, російські військові кораблі не заходять до північно-західної частини Чорного моря на площі майже 25 тис. кв. км.

Ще до знищення крейсера "Москва": Неїжпапа розповів, коли вперше застосували українські "Нептуни"

понеділок, 8 липень 2024, 21:00

Сили оборони вперше застосували протикорабельні крилаті ракети "Нептун" не проти ворожого крейсера "Москва". Українські захисники раніше вже використовували їх проти ворожого флоту, передають Патріоти України. Про це розповів віцеадмірал Олексій Неїжпа...

Летять у прірву: Британська розвідка оцінила збитки російської науки від ізоляції та мракобісся

понеділок, 8 липень 2024, 19:30

Ізоляція після початку війни проти України завдала шкоди російській науці. Різні університети закрили програми навчання, які Кремль може вважати підривними, передають Патріоти України з посиланням на Міністерство оборони Великобританії у Twitter. Як на...