F-16 з Данії та Нідерландів до України в дорозі просто зараз, - Блінкен

Винищувачі F-16 в дорозі з Данії та Нідерландів до України просто зараз й долучаться до оборони українського неба цього літа. Про це заявив державний секретар США Ентоні Блінкен на саміті НАТО у Вашингтоні, повідомляють Патріоти України із посиланням на Голос Америки.

"Поки ми говоримо, триває передача літаків F-16, які надходять з Данії, надходять з Нідерландів", – сказав Блінкен.

У спільній заяві президента США Джо Байдена, прем'єр-міністра Нідерландів Діка Шуфа та прем'єр-міністерки Данії Метте Фредеріксен також йдеться про те, що "зараз триває процес передачі цих F-16", і вже цього літа Україна почне застосовувати ці винищувачі.

"Наразі ми не можемо надати додаткові подробиці через міркування щодо операційної безпеки", – додано в повідомленні. До авіаційної коаліції долучились також Бельгія та Норвегія, нагадують у заяві.

Лідери США, Данії та Нідерландів додали: "Ми налаштовані на подальше посилення військово-повітряних можливостей України, які включатимуть ескадрильї сучасних багатоцільових літаків четвертого покоління F-16. Коаліція має намір підтримувати їхнє забезпечення та озброєння, а також подальшу відповідну підготовку пілотів для підвищення оперативної ефективності".

"Це план розгортання Третьої світової війни": Безсмертний пояснив, що криється за "мирними ініціативами" Орбана

вівторок, 16 липень 2024, 10:24

Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан, який видає себе за миротворця і нібито прагне завершення війни в України, насправді може мати зовсім інші плани. Глава угорського уряду мріє про послаблення Європи й перегляд Тріанонського договору. Таку думку в і...

Не проукраїнська Ніккі Гейлі, як гадалося: Трамп обрав собі проросійського кандидата у віце-президенти. Що то за один

вівторок, 16 липень 2024, 9:32

8. "Трамп представив 39-річного сенатора від Огайо Джей Ді Венса як свого кандидата у віцепрезиденти. На тлі чимдалі голосніших розмов про "американську геронтократію" однозначно сильний крок. І ослаблення позицій Байдена. В котрого в команді явно брак...