F-16 зачекалися: Чому українські пілоти відбули до США, у Повітряних силах ЗСУ пояснили

Два українські пілоти відбули до Сполучених Штатів Америки і ще десяток готуються, щоб визначити, скільки потрібно часу та засобів для ймовірного навчання українських військових керуванню американськими літаками.

Адже система управління західних та радянських бойових літаків суттєво відрізняється. Про це в ефірі національного телемарафону розповів речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат.

За його словами, західні партнери також намагаються зрозуміти рівень підготовки українських пілотів.

"Філософія управління радянською технікою дещо інша, ніж філософія управління західною технікою. Навіть ручка управління літаків радянських, винищувачів, знаходиться посередині, а у західних ‒ збоку. Бортове обладнання, яке треба теж зрозуміти, як воно працює", ‒ сказав Ігнат.

За його словами, два українських пілоти, які відбули до США, повинні допомогти проаналізувати, скільки часу знадобиться на навчання.

До того ж, для опанування західних літаків мають пройти навчання не лише українські пілоти, але й військові інженери, які забезпечують роботу авіації.

"Процес має йти": Кремль погрожує вбивати українців, навіть якщо настане перемир'я

п’ятниця, 19 квітень 2024, 17:53

Міністр закордонних справ країни-агресорки Сергій Лавров заявив, що Росія не збирається переривати бойові дії в Україні в разі початку переговорів щодо війни, яку розв'язала. Про це Лавров заявив в інтерв'ю росЗМІ, коментуючи домовленості, які нібито о...

Оце так: "Велика сімка" відклала питання передачі Україні російських активів до червня

п’ятниця, 19 квітень 2024, 17:42

Міністри закордонних справ країн "Великої сімки" схвалили декларацію за підсумками зустрічі на Капрі в Італії. Питання передачі Україні російських активів на прохання лідерів країн G7 відклали до червня, передають Патріоти України. Глави МЗС Канади, Ф...