"Фахівці розкажуть детальніше": У Молдові заявили, що жодного вибуху на території військової частини в Тирасполі не було

У Молдові заявили, що вибуху на території військової частини у невизнаному Придністров'ї не було, а опубліковане відео підриву гелікоптера Мі-8 є змонтованим. Про це сказав міністр внутрішніх справ Молдови Адріан Ефрос виданню Ziarul de Gardă у середу, 20 березня, передають Патріоти України.

За словами Ефроса, вкид про так званий вибух був частиною дезінформаційної кампанії, щоб викликати паніку і страх серед населення. «Це монтаж, жодного вибуху не було. Фахівці розкажуть детальніше. Але це була кампанія дезінформації та спроба спровокувати нестабільність», — заявив Ефрос.

Ввечері у неділю, 17 березня, придністровські ЗМІ заявили про атаку дрона-камікадзе на місцеву військову частину в Тирасполі. Вони опублікували фото обгорілих частин якоїсь техніки, ймовірно, гелікоптера, а також відео з моментом вибуху вертольота.

Представник ГУР Андрій Юсов в коментарі ЗМІ назвав ситуацію в одній з військових частин Тирасполя російською провокацією. Влада Молдови, коментуючи події у Придністров'ї, заявила про навмисну спробу викликати страх і паніку.

Osint-спеціалісти Sander у соцмережі X (Twitter) раніше повідомляли, що опубліковані фото та відео ретушували, а FPV-дрон — «примонтували».

Замах на прем'єра Фіцо: У Словаччині припускають, що нападник діяв не один

неділя, 19 травень 2024, 23:16

Міністр внутрішніх справ Словаччини Матуш Шутай Ешток припускає, що нападник на прем'єр-міністра Роберта Фіцо мав спільників. Про це повідомляє Dennik N, передають Патріоти України. "Є версія, що зловмисник був у певній групі людей, які, ймовірно, жарт...

Голова МЗС Латвії пробігла півмарафон заради збору коштів на дрони для захисників України

неділя, 19 травень 2024, 21:17

Міністерка закордонних справ Латвії взяла участь у Ризькому марафоні задля збору коштів на дрони для України, та подолала дистанцію півмарафону – 21 кілометр. У суботу Байба Браже оголосила, що зареєструвалася на дистанцію 21 км, що буде першим її півм...