"Фактично бої вже переходять до артилерійської дуелі": Військовий експерт назвав велику проблему ЗСУ у війні з Росією

Україна має до десяти переносних зенітно-ракетних комплексів на один танк РФ, але щоб дістатися до зброї необхідно пережити артилерійські та авіаційні нальоти – "у цьому величезна проблема". Українська сторона найбільше страждає від ворожої авіації та артилерії, розповів ТСН.ua полковник запасу, військовий експерт Олег Жданов, передають Патріоти України.

За його словами, супротивник вчиться воювати й тепер діє дуже обережно - вже не йде у лобову атаку, як раніше, а висувається потихеньку і в разі супротиву відкочується та потім викликає авіацію та артилерію.

"…Фактично бої вже переходять до артилерійської дуелі та ударів авіації. Найбільше, до речі, ми страждаємо від артилерії та авіації ворога. У нас дійсно по п’ять-десять Javelin на один російський танк. Але, щоб до нього дістатися, треба пережити авіаційні та артилерійські нальоти. От у цьому величезна проблема", - зазначив співбесідник.

Вже утримують близько 35-40 осіб: У Вовчанську росіяни прикриваються полоненими українцями як "живим щитом" (відео)

п’ятниця, 17 травень 2024, 12:42

Російські окупанти у Вовчанську беруть місцевих мешканців у полон, після чого утримують їх у підвалах, щоб використати як живий щит. Про це в етері національного телемарафону повідомив керівник слідчого управління поліції Харківської області Сергій Бол...

Про мотивацію

п’ятниця, 17 травень 2024, 12:26

Воєнні проблеми, економічні прорахунки, корупція, загроза диктатури на тлі неспроможності приймати ефективні рішення вищим керівництвом ведуть до демотивації на усіх рівнях і кризи управління. На Харківщині триває спроба росіян розширити захоплену смуг...