"Фактично, іншого виходу в них немає": Заблоцький пояснив ситуацію з Керченським мостом і озвучив, що треба для деокупації Криму

Російська окупаційна армія намагається захистити від знищення Керченський міст, який зв'язує анексований Крим та територію РФ. Для цього ворог стягує всі наявні засоби протиповітряної оборони, передають Патріоти України.

Загарбники на українському півострові та окупованій частині Запорізької області сильно залежать від Керченського мосту, оскільки постачають через нього пальне та боєприпаси. Про це в ексклюзивному інтерв'ю OBOZ.UA заявив військово-морський експерт, оглядач журналу Defense Express, науковий співробітник Національного військово-історичного музею України, капітан І рангу у відставці Володимир Заблоцький.

За його словами, автомобільна складова Керченського мосту продовжує працювати. При цьому після знищення поромної переправи міст залишається єдиним шляхом поставок для окупантів у Криму та Запорізькій області.

"Противник стягує туди всі наявні засоби ППО. Фактично, іншого виходу в них немає, тому що після знищення поромів і – головне – блокування підходів до поромної переправи через те, що в протоці затонув залізничний пором "Кавказ", вони не можуть поставити туди новий пором. Підіймати затонулий пором – це ціле діло, це не так просто і не так швидко", – сказав експерт.

Заблоцький підкреслив, що російські війська збудували залізницю з Ростова до окупованого Маріуполя. Однак цей логістичний шлях не доходить до Криму. Тому Керченський міст залишається стратегічно важливим об'єктом для ворога, який поки що дозволяє йому забезпечувати постачання палива та боєприпасів.

Військовий експерт пояснив, що для деокупації Криму Україні потрібні війська та авіація, якої поки що недостатньо. Заблоцький заявив, що не бачить на сьогоднішній день резервів, які могли б завдавати ударів у глибину півострова.

"Я не бачу таких резервів, які могли б бути там залучені. Хоча, можливо, це був би сюрприз, якби виявилося, що в нас такі війська є, а інформацію про це не оприлюднювали, щоб створити фактор несподіванки. Так само як це було на Курщині", – зазначив Заблоцький.

"Впевнена, що ми зуміємо дати новий імпульс": Чим займатиметься Верещук на посаді заступниці Єрмака

вівторок, 10 вересень 2024, 19:40

Глава Офісу президента Андрій Єрмак представив своїх нових заступників і розповів про напрями їхньої роботи. Ірина Верещук буде відповідати за гуманітарні питання, тоді як Віктор Микита зосередиться на роботі з регіонами, особливо прифронтовими, і відн...

"Фактично, іншого виходу в них немає": Заблоцький пояснив ситуацію з Керченським мостом і озвучив, що треба для деокупації Криму

вівторок, 10 вересень 2024, 18:38

Російська окупаційна армія намагається захистити від знищення Керченський міст, який зв'язує анексований Крим та територію РФ. Для цього ворог стягує всі наявні засоби протиповітряної оборони, передають Патріоти України. Загарбники на українському піво...