"Факир был пьян - и фокус не удался?": Під час "патріотичної акції" в окупованому Криму в морі втопили російський броньовик (відео)

На потопаючому бронетранспортері знаходилося шестеро осіб.

У Керчі в Керченській протоці, де в суботу, 25 липня, окупанти проводять традиційну акцію "Дорога мужності. Керченський десант" - форсування Керченської протоки на бронемашинах по маршруту десанту 1943 року на БРДМ-2, несподівано пішов під воду бронетранспортер. Про це повідомляє видання "Керч Інфо", передають Патріоти України.

Вже протягом кількох років окупанти в анексованому Криму повторюють маршрут десанту 1943 року. У 2020 році протоку перепливали три машини. За традицією стартували з таманського берега, але по дорозі в селище Героївське одна з бронемашин потонула. На потопаючому бронетранспортері знаходилося шестеро осіб. Всіх підняли на борт катерів МНС, що супроваджували машини. Врятувати машину не вдалося, БРДМ пішов під воду, а його два "товариші", так і не дійшовши до керченського берега, попрямували в сторону Тамані.

Відомо, що бронетранспортер під час форсування Керченської протоки затонув на семиметровій глибині. "Всі системи водовідкачування працювали. Машина вийшла в море: двигун працює, світло є. Пристойна кількість води потрапила всередину БРДМ. Система водовідливу працювала постійно, тому визначити рівень води я не можу", - повідомив чоловік, який знаходився в потопаючому бронетранспортері.

"Ми сіли на катер і пройшли кілометра 4-5, після цього заклинив двигун. Рятувальна операція тривала хвилини 2-3", - поділився очевидець.

Як повідомляється, потонулий БТР вийшов на сильну течію. Туди ще додалася хвиля. "Ситуація перебувала під контролем: спочатку були евакуйовані люди, а потім протягом 7-8 хвилин екіпаж БРДМ. Фахівці намагалися врятувати техніку, оскільки техніка дуже дорога як для музею, так і для всіх нас. Висловлюю подяку професіоналам МНС: вони дуже допомогли, давали цінні поради. Порятунок автомобіля проходив в штатному режимі, намагалися витягти воду, але, на жаль, хвиля була дуже сильною і штатна апаратура не впоралася. Для нас це дуже велика втрата, її дуже важко буде діставати і відновлювати. Ми налаштовані на продовження існування цієї акції ", - розповів прес-секретар військово-технічного товариства окупантів.

Вражаючий результат царювання Путіна: В Підмосков'ї розширять головне військове кладовище Росії - ЗМІ

неділя, 5 травень 2024, 2:35

При відкритті меморіалу 2013 року планувалось, що первісної території під 40 тисяч поховань вистачить на наступні 200 років. Проте тепер усвідомили потребу екстреного розширення. При тому, що елітарного поховання удостоюють тут далеко не всіх "героїв СВО"

Словаччина призупинила пропуск вантажівок з території України

субота, 4 травень 2024, 23:16

Словаччина тимчасово призупинила оформлення та пропуск великогабаритних транспортних засобів з України через поломку сканера в пункті пропуску Вишнє Нємецьке. Про це у суботу, 4 травня, повідомили в державній митній службі, передають Патріоти України. ...