"Фантазій у Путіна багато": Гудков розповів, чого можна чекати від Радбезу РФ

Російський диктатор вирішив сьогодні, 15 липня, провести нараду із постійними членами ради безпеки росії. Крім того, на позачергове засідання збирається й Держдума. Російський опозиційний політик Геннадій Гудков припустив, які рішення сьогодні, 15 липня, можуть ухвалити в росії. Про це він ексклюзивно розповів 24 каналу, передають Патріоти України.

Буде щось "екстраординарне"

На його думку, поки не відомо, чи сьогоднішні рішення якось вплинуть на хід російсько-української війни, чи такі зібрання лише чергова інформаційна провокація Кремля. Однак він наголосив, що має бути щось незвичайне, оскільки час зібрання незвичний.

"Збирати Держдуму в п'ятницю, у середині липня, так ще й ближче до вечора разом із радою безпеки… Це має бути щось зовсім екстраординарне", – зазначив Гудков.

Фантазії Путіна

За його словами, сьогодні можуть як офіційно оголосити війну (і Путін нарешті припинить ховатись за так званою "спецоперацією"), так і оголосити загальну мобілізацію в росії. Однак, як наголосив російський опозиційний політик, просто зараз важко сказати, що придумав очільник Кремля.

"Поки є багато версій, включаючи підписання союзного договору, визнання українських окупованих територій російською державою, або якоюсь іншою суверенною державою. Тобто фантазій у путіна багато", – зазначив Гудков.

Схожа ситуація вже була

Політолог Володимир Фесенко наголосив, що схожа ситуація в державі-агресорці була перед початком повномасштабного вторгнення Росії в Україну. Тобто тоді також швидко збирали раду безпеки й державну думу.

Фесенко нагадав, що тоді на цих зібраннях говорили про визнання росією окупованих територій Донецької та Луганської областей. Крім того, за кілька днів розпочалась повномасштабна війна.

На думку політолога, сьогодні в росії можуть ухвалювати рішення, які пов'язані з офіційним оголошенням початку анексії окупованих українських територій. Водночас не слід виключати й кадрові рішення щодо силового блоку.

Джерело: 24 канал

Стефанчук розповів, як довго Рада може розглядати закон про мобілізацію

п’ятниця, 29 березень 2024, 14:30

Верховна Рада може розглядати законопроєкт про мобілізацію в сесійній залі впродовж одного - кількох тижнів, якщо народні депутати наполягатимуть на всіх правках, за відсутності цього - розглянуть швидше, заявив голова ВР Руслан Стефанчук у коментарі ...

Росія тероризує Україну обстрілами та зібралася у великий наступ: Жданов пояснив, що задумали в Кремлі

п’ятниця, 29 березень 2024, 14:27

Обстріли українських міст останнім часом почастішали. Російські пропагандисти знову закликають знищити Київ та Харків. А із настанням літа, як пише британське видання The Economist, зростає загроза нового масштабного наступу російських військ по всій л...