Федоров заявив, що ракета-дрон "Паляниця" то справжній геймченджер у війні з Росією, що оптимально поєднує швидкість ракети та дешивізну дорогу. Урядовий розкрив деякі деталі

Українські розробники працюють над подальшим зменшенням собівартості "Паляниці" та нарощенням потужностей з виробництва новинки, котра обіцяє стати справжнім лихом для стратегічних об'єктів РФ

Віцепрем'єр-міністр з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій – міністр цифрової трансформації Михайло Федоров в інтерв′ю Associated Press повідомив, що вартість кожної української ракети-дрону "Паляниця" наразі становить менше $1 000 000 і роботи зі здешевлення виробу тривають, передають Патріоти України.

"Я думаю, що це (дрон-ракета "Паляниця" – ред.) змінить правила гри, тому що ми зможемо завдати удару там, де Росія сьогодні не очікує", - заявив урядовець.

Федоров відмовився уточнити дальність або поточні поставки, посилаючись на міркування безпеки, але сказав, що він бере участь у проектах з розробки вітчизняних ракет з кінця 2022 року.

У матеріалі зазначається, що нова зброя була довгостроковою метою України. Один з фахівців, залучених до проекту створення ракети дальнього радіусу дії, сказав AP, що це "абсолютно нова розробка, з нуля", яка розпочалася близько 18 місяців тому.

"Це не продовження старого радянського проекту", - сказав фахівець на умовах анонімності з метою збереження таємниці проекту.

За його словами, ракета має твердопаливний прискорювач, який розганяє її, а потім реактивний двигун.

Неназваний фахівець і Федоров заявили виданню, що кожна ракета коштує менше 1 мільйона доларів, і військові звертаються до приватного сектору, щоб ще більше знизити витрати на виробництво. "Приватний ринок генерує рішення неймовірно швидко", - сказав міністр.

Федоров додав, що з цього року приватні компанії стали основними постачальниками безпілотників для української армії, в тому числі тих, які зараз наносять удари по території Росії, і підводних, які неодноразово завдавали ударів по російському Чорноморському флоту.

"Всі типи ракет будуть доступні в Україні. Якщо у нас буде така зброя, ми будемо почувати себе більш незалежними і впевненими", - сказів він, додавши, що, на його думку, величезні розміри Росії також можуть бути її вразливістю.

Дональд Туск дав цікаве пояснення, чому поляки не знищують чужі дрони

середа, 28 серпень 2024, 20:41

Прем’єр-міністр Польщі Дональд Туск заявив, що не поспішають збивати неупізнані цілі у повітряному просторі країни, оскільки польській армії складно визначити, чи це не цивільні об’єкти. Про це він розповів польській газеті Rzeczpospolita, передають Па...

Збулись найгірші страхи Дональда Фредовича: Спецпрокурор США оновив звинувачення у справі про втручання Трампа у попередні президентські вибори

середа, 28 серпень 2024, 18:58

Шикарний вибір: "або перемога і новий президентський імунітет, або тюрма" з новою силою постав перед найскандальнішим політиком Америки. Cпеціальний прокурор Джек Сміт, який розслідував причетність колишнього президента США Дональда Трампа до спроб змі...