"Феодосія-13": Російські окупанти відновлюють у Криму найбільший радянський склад ядерної зброї

Росія відновлює склад ядерної зброї “Феодосія-13” в окупованому Криму. Про це повідомляє видання “Крим.Реалії” з посиланням на ексголову Севастопольської міської державної адміністрації Сергія Куніцина, зазначають Патріоти України.

Він пояснив, що колишній радянський склад ядерної зброї в урочищі Кизилташ найбільше підходить для реалізації плану Росії щодо мілітаризації анексованого півострова.

За словами Куніцина “Феодосія-13” – це дуже потужна споруда. На цьому об’єкті навіть курсував поїзд, а озброєння було розраховане на 10 000 осіб, тобто на цілу дивізію. При цьому жителі Криму не знали про склад, настільки він був засекречений.

«У мене не викликає сумнівів те, що при певних внесках на «Феодосії-13» знову можна зберігати ядерну зброю. Очевидно, вона там вже є. Інших об’єктів, рівних цьому, в Криму просто немає”, – зазначив колишній чиновник.

Раніше представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Вадим Скібіцький заявляв, що найбільший інтерес Росія проявила до об’єкта «Феодосія-13». Окупанти зробили інспекцію складу і визначили, які необхідно провести роботи.

У Кремлі заяви про розміщення ядерної зброї в Криму не коментують. Однак ще в 2014 році голова МЗС РФ Сергій Лавров говорив, що Росія вважає себе вправі розміщувати ядерну зброю на півострові при необхідності.

Про те, що окупанти нарощують в Криму не тільки звичайну зброю, а й ядерну, писав міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба в колонці на Foreign Affairs.

Перша заступниця голови українського МЗС Еміне Джапарова на форумі «Україна 30» повідомила, що Росія вже розмістила в Криму потенційні носії ядерної зброї. Крім того, на півострові є 3-5 об’єктів, які містять витратні матеріали для виготовлення такої зброї.

Особливий маневр? У ЗСУ пояснили, для чого Росія нарощує війська на Харківському напрямку

понеділок, 29 квітень 2024, 15:50

Військовослужбовець, голова Ради резервістів Сухопутних військ Іван Тимочко в ефірі телемарафону розповів, навіщо росіяни нарощують чисельність на Харківському напрямку та вчергове активізували свої дії на Куп’янському напрямку, передають Патріоти Укра...

Чи чекають на Україну відключення світла або блекаути через російські обстріли: Шмигаль зробив заяву

понеділок, 29 квітень 2024, 14:26

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль прокоментував, коли в Україні можуть статися масові відключення електроенергії через російські ракетні удари. Своєю думкою він поділився в ефірі телемарафону. "Це сенситивна інформація. Я би, звичайно, не хотів да...