Фермер із Харківщини допомагав окупантам красти зерно (фото)

Поліцейські затримали аграрія з Борівського району за підозрою в колабораційній діяльності, повідомляють Патріоти України.

За даними слідства, у червні окупаційна влада призначила Сергія Погребняка директором компанії "Діана", яка займається землеробством в Борівській ОТГ. У його обов'язки входило дбати про склад агрофірми.

"За його словами, на складах компанії знаходилась пшениця та насіння соняшника, приблизно 300 тонн. Також, колаборант стверджує, що окупаційна влада Харківської області викрала увесь товар з складів компанії, а він, начебто, намагався не віддати їм товар", — розповів начальник слідчого управління Нацполіції в Харківській області Сергій Болвінов.

Чоловіка звинувачують у колабораційній діяльності (ч.1 ст.111-2 КК України), йому обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою в ізоляторі без права внесення застави. Санкція статті — 10-12 років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю від 10 до 15 років та з конфіскацією майна або без.

"Коли ми спостерігаємо певні скупчення людей": У Генштабі дали поради українцям, які стоять у чергах до ТЦК

п’ятниця, 3 травень 2024, 10:50

Аби не стояти в чергах до ТЦК та СП, варто спланувати свій візит не в час пік, адже військкомати зараз переведені на цілодобову роботу. Окрім того, від 18 травня можна буде оновити свої дані ще й через електронний кабінет призовника та у ЦНАП. Про це п...

Ворог прискорює наступ: У The Hill оцінили, скільки території може втратити Україна

п’ятниця, 3 травень 2024, 10:45

Росія активізує всю свою міць, щоб максимально використати вікно можливостей, що залишилося, і домогтися будь-яких успіхів на фронті, доки нова зброя від США для України ще не прибула на поле бою. Про це пише видання The Hill, передають Патріоти Украї...