"Фіговий листок" для тих, хто передумав: У ЦВК пояснили, чому пустили на вибори Клюєва і Шарія

ЦВК нібито не один раз зверталася в правоохоронні органи, однак відповідні додаткові документи їм не були надані.

ЦВК не встановила, скільки часу екс-глава Адміністрації президента України Андрій Клюєв не проживав на території держави, оскільки відповідна комісія не “вжила вичерпних дій” для з’ясування цієї обставини. Тому колишньому чиновнику дозволили балотуватися у Верховну Раду. Про це заявив заступник голови ЦВК Євген Радченко, передають Патріоти України.

"Ми зобов’язані виконати рішення суду… Рішення суду було повторно розглянуто, і у нас немає інших документів… А рішення, аналогічне попередньому, ми прийняти не можемо", – сказав він.
Радченко при цьому стверджує, що у ЦВК є докази того, що Клюєв не живе в Україні, але "тільки проблема в тому, що суд їх не вважає такими, які доводять це". За його словами, ЦВК не один раз зверталася в правоохоронні органи, однак додаткові документи їм не були надані.
Аналогічна ситуація і з реєстрацією скандального видеоблогера Анатолія Шарія. "Суд визначив, що та інформація, яка знаходиться у ЦВК, не є прийнятною, і все", – говорить Радченко.
Як повідомила секретар ЦВК Наталія Бернацька, генпрокуратура аргументовано довела, що Клюєв п’ять років в Україні не жив. Що ж стосується Шарiя, то його дружина "публічно заявила, що вони з сім’єю сім років вже не проживають на території України".
Раніше повідомлялося, що волонтер Роман Синіцин висловив невдоволення у зв’язку з рішенням ЦВК зареєструвати кандидатами в народні депутати проросійського блогера Анатолія Шарія, екс-главу Адміністрації побіжного президента Віктора Януковича Андрія Клюєва. Всіх тих, хто поділяє його позицію, Синіцин закликав вийти на Майдан сьогодні, 2 липня о 20:00.

Німецький виробник БПЛА відкриє ще один завод в Україні: Стало відомо, скільки дронів вироблятиме

субота, 20 квітень 2024, 9:50

Німецький виробник безпілотників Quantum-Systems відкриє ще одне виробництво дронів в Україні з потужністю до 1000 БПЛА на рік. Про це повідомили на сайті компанії, передають Патріоти України. Новий завод стане другим підприємством компанії в Україні,...

У ворога за добу значно поменшало автотранспорту: Генштаб ЗСУ відзвітував про втрати росіян станом на 20 квітня

субота, 20 квітень 2024, 9:15

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 20.04.24 орієнтовно склали: