"Фіксуємо тисячі мертвих": Ситуація в Авдіївці змінюється не по днях, а по годинах, - Барабаш

Штурмові дії окупантів в Авдіївці не припиняються цілодобово. Ворог кидає на захоплення міста багато техніки та особового складу, передають Патріоти України.

Ситуація в Авдіївці змінюється не по днях, а по годинах, а загальна ситуація на цьому напрямку дуже непроста. Про це в ефірі телемарафону розповів очільник Авдіївської міської військової адміністрації Віталій Барабаш.

"Дійсно, ситуація дуже непроста на нашому напрямку. Ворог тисне, штурмові дії не припиняються ні вдень, ні вночі. Намагаються росіяни виконати поставлені задачі й взяти місто. Дуже багато останнім часом кидають техніки та особового складу. Фіксуємо тисячі мертвих, вибачте, "макак" навколо Авдіївки. Хлопці розповідають й по камерах видно, коли дрони літають", - розповів Барабаш.

За його словами, загарбники намагаються компенсувати свої невдачі на полі бою кількістю обстрілів по позиціях наших воїнів, а також території громади. Лише за минулу добу окупанти завдали по громаді 46 масованих ударів.

"По позиціях звичайно рахується сотнями. Іноді заїжджаючи в місто й перебуваючи там декілька годин - заїжджаєш й картинка одна, а виїжджаєш - вже інша. Місто змінюється не по днях, а годинах", - сказав посадовець.

Водночас триває евакуація місцевого населення. Її часто скасовують, оскільки ворог не цурається бити по дорогах. Станом на сьогодні, 24 грудня, в Авдіївці залишаються 1206 людей. За період загострення на напрямку населений пункт покинули майже 350 людей.

Наразі електропостачання та опалення у місті немає. Востаннє світло було ще у квітні 2022 року. Енергетики намагались відновити його, однак потрапляли під обстріли ворога. "Води не було ще до початку повномасштабної війни, а газу з травня 2022 року", - додав голова МВА.

"Сила України перевищила всі очікування, але членом НАТО та ЄС їй не бути": Орбан знов наробив одіозних заяв і не лише про нашу країну

субота, 27 липень 2024, 23:59

Україна наразі довела всьому світові, що вона - сильна держава, яка "успішно і з безпрецедентною силою" протистоїть РФ. . Про це прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан сказав у програмному виступі у літньому таборі Тушваньош у Румунії, інформують Патрі...

Буде ще одна війна? Хезболла перетнула всі "червоні лінії". Іранські проксі вдарили по єврейському поселенню на Голанських висотах, багато жертв

субота, 27 липень 2024, 23:19

В той час як Єврейська держава з жовтня 2023 року веде бої на півдні, у секторі Гази, на півночі може спалахнути війна ще більшого масштабу. Терористи угруповання Хезболла завдали ракетного удару по Голанських висотах. Боєприпаси вибухнули в районі Ма...