Фінал був надзвичайно кривавим: У Тарнавського підсумували кількість вбитих окупантів у боях за Авдіївку

Російські війська під час наступу на Авдіївку Донецької області втратили щонайменше 17 тисяч солдатів та офіцерів. Про це у суботу, 17 лютого, заявив представник оперативно-стратегічного угрупування військ Таврія Дмитро Лиховій, пише ВВС.

"Під час взяття Авдіївки загинуло 17 тисяч російських військовослужбовців", - заявив представник оперативно-стратегічного угрупування військ Таврія.

За його словами, загалом війська окупантів у боях за Авдіївку Донецької області втратили щонайменше 47 тисяч осіб.

Росія не публікувала офіційних даних про свої втрати з вересня 2022 року.

Російські війська багаторазово намагалися захопити Авдіївку від початку повномасштабного вторгнення в лютому 2022 року. Масштабний наступ на неї точився з осені 2023-го. Українські оборонці тримали місто до останнього.

Авдіївка - невелике промислове місто поряд із Донецьком, захопленим проросійськими сепаратистами за підтримки російських військ майже 10 років тому - навесні 2014-го.

Усі ці роки Авдіївку утримували українські війська, які збудували там потужні оборонні укріплення. Незважаючи на близькість до лінії зіткнення сторін, до початку повномасштабної війни місто розвивалося і економічно зростало.

Можна рятувати сотні, якщо не тисячі життів на місяць: Україна запустила в серійне виробництво робота Ratel Н для евакуації поранених з поля бою

субота, 27 липень 2024, 15:00

Робот Ratel Н розробки Brave1 може транспортувати одразу двох поранених, він уже пройшов польові випробування та запущений у серійне виробництво. Про це розповів міністр цифрової трансформації Михайло Федоров, передають Патріоти України. "Ratel Н розро...

Шалені підйомні вже не ваблять потенційних 200-х: Росія має серйозні проблеми з набором нових контрактників - ГУР

субота, 27 липень 2024, 14:15

Росія нині має серйозні труднощі з виконанням плану набору нових контрактників. Про це заявив речник Головного управління розвідки Міністерства оборони Андрій Юсов в ефірі телемарафону Єдині новини, передають Патріоти України. Таким чином розвідник про...