Фінал війни може пришвидшитись, а втрати ЗСУ - суттєво зменшитись: Подоляк здивував подробицями

Західні партнери продовжують надавати Україні усе необхідне озброєння для протистояння країні-агресорці Росії. Так, нещодавно стало відомо, що українська армія отримає від Великої Британії далекобійні ракет Storm Shadow, які вирішать багато ключових завдань, передають Патріоти України.

Як зазначив радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк в інтерв'ю 24 каналу, на цьому етапі війни далекобійна ракета з дальністю понад 150 кілометрів – це вкрай важливий інструмент, який вирішує 3 ключових завдання:

  • суттєво пришвидшує фінал війни;
  • суттєво зменшує боєздатність Росії на дуже великий відсоток – стратегічні склади росіян будуть знищені;
  • суттєво мінімізує втрати України.

"Відтак, далекобійні ракети – це дуже важливий інструмент, якщо ми хочемо перейти з цього етапу війни у її фіналізацію виключно на умовах України. Бо будь-які інші умови, навіть частково компромісні, означатимуть перенесення війни на наступний етап", - зауважив Подоляк.

Радник керівника Офісу президента підкреслив, що Росія обов'язково "зробить роботу над помилками" і буде підготовленішою. "Тобто сьогодні історичний момент, коли можна поставити крапку в такому типі російської державності", - додав він.

Про мотивацію

неділя, 19 травень 2024, 0:45

Воєнні проблеми, економічні прорахунки, корупція, загроза диктатури на тлі неспроможності приймати ефективні рішення вищим керівництвом ведуть до демотивації на усіх рівнях і кризи управління. На Харківщині триває спроба росіян розширити захоплену смуг...

"Ми готові до з'ясування відносин на полі бою": Лавров очікує ворожнечу з Європою "на покоління"

субота, 18 травень 2024, 23:16

Європа як партнер для Росії не актуальна як мінімум на одне покоління. Таку заяву зробив міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров у суботу, 18 травня, передають Патріоти України. "Дмитро Віталійович Тренін (російський політолог – ред.) в одній зі св...