"Фінансово задушити військову машину Путіна": У Британії хочуть створити "економічний Рамштайн"

У парламенті Великої Британії запропонували створити т.зв. "економічний Рамштайн" проти Росії. За словами членкині парламенту Алісії Кернс, необхідність такого формату виникла через те, що Заходу не вдалося "адекватно фінансово задушити військову машину Путіна", передають Патріоти України.

"Дуже докладна інформація ще більше підтверджує необхідність "економічного Рамштайну" для тих, хто бореться за свободу України. Очевидно, що ми не змогли адекватно фінансово задушити військову машину Путіна, а тому маємо позбавити його можливості фінансувати атаки на громадянське населення. Ми можемо зробити це лише якщо уряди почнуть координувати економічні та військові дії", – написала Кернс у себе в Twitter.Свою пропозицію вона супроводила словами головного економіста Інституту міжнародних фінансів Робіна Брукса, який визнав: наразі санкції проти Росії не призвели до бажаного ефекту.

"Лише 2 питання мають значення. По-перше, чи суттєво наші санкції обмежили здатність Росії вести війну? По-друге, чи є наші санкції стримуючим фактором для країн, які можуть вести війну в майбутньому? На жаль, відповідь на обидва питання: "ні", – написав Брукс.

При цьому він зазначив: фінансові санкції проти Росії провалилися. Про що свідчить, серед іншого, те, що:

  • обмеження "не завадили Путіну отримати усі свої гроші в обмін на експорт енергоресурсів";
  • ці кошти пройшли через банки, проти яких санкції не запровадили.

"Якби ми запровадили жорстке енергетичне ембарго щодо Росії, це дорого обійшлося б Заходу, але Росія поринула б у фінансову кризу. Через що Путіну було б важче вести війну", – підсумував економіст.

"Над нами летить, падло": У ПС показали, як збивали "Шахед " на півдні

п’ятниця, 29 березень 2024, 14:59

Командувач Повітряних сил Микола Олещук показав бойову роботу протиповітряної оборони по ворожих дронах-камікадзе на півдні країни 29 березня, передають Патріоти України. Пряма мова: "Цієї ночі воїни Херсонської зенітної ракетної бригади Повітряних Сил...

Хоче влаштувати торг? Шредер заявив, що його дружба з Путіним може допомогти закінчити війну

п’ятниця, 29 березень 2024, 14:44

Колишній канцлер Німеччини Герхард Шредер вважає, що його давні добрі стосунки з російським диктатором Володимиром Путіним можуть посприяти закінченню війни в Україні. Слова Шредера у четвер, 28 березня, наводить Deutsche Welle, передають Патріоти Укра...