Фінляндія та Латвія об'єдналися: Patria 6×6 як спільна програма розвитку бронетехніки для підвищення мобільності армії

Програма передбачає розробку спільної системи броньованих колісних засобів для армій двох країн.

Фінляндія та Латвія обрали Patria 6×6 для спільної програми бронетехніки

Фінляндія та Латвія домовилися про спільну програму розвитку бронетехніки для підвищення мобільності армії, для реалізації якої була обрана колісна платформа Patria 6×6. Про це повідомляє Ukrainian Military Pages із посиланням на Army Recognition, передають Патріоти України.

Програма передбачає розробку спільної системи броньованих колісних засобів для армій двох країн, також програма відкрита для інших країн за взаємною згодою Фінляндії та Латвії.

Платформа Patria 6×6 є уніфікованою з двома іншими розробками компанії Patria – моделями XA та AMV.

«Patria 6×6 – наш першокласний продукт, що поєднує в собі чудову мобільність на місцевості та простоту використання. Довгий термін експлуатації та просте технічне обслуговування робить його дуже економічно ефективним. Шасі адаптується до різних місій. Звичайно, було б чудово, якби й інші країни об’єднали свої сили з Фінляндією та Латвією», – каже Юссі Ярвінен, президент підрозділу Patria Land.

Варіанти платформи Patria 6x6 на випробуваннях

Висока мобільність та прохідність машини гарантується ефективним силовим агрегатом і незалежною підвіскою, знаною по машині Patria AMV. Широке застосування комерційних компонентів, що мають тривалий термін експлуатації та легкість в обслуговуванні роблять платформу надзвичайно економічною.

До озвучення намірів по спільній програмі на основі Patria 6×6, у трьох країнах Балтії Естонія, Латвія та Фінляндія домовились про спільні закупівлі бронетехніки.

Відповідна угода між країнами була підписана напередодні представниками оборонних відомств балтійських держав.

Мета співробітництва полягає у тому, що всі три країни знайшли оптимальне рішення для підвищення мобільності військ.

На першопочатковому етапі виконання плану передбачається досягти адаптації закупівель у 2024 році.

За словами міністра оборони Естонії Юрі Луйк між країнами вже є досвід такого співробітництва для проведення спільних закупівель.

Вбивство мало відбутись у Польщі: Затримано чоловіка, який готував замах спецслужб РФ на Зеленського

п’ятниця, 19 квітень 2024, 9:23

Українські правоохоронці в співпраці з органами правопорядку Республіки Польща затримали громадянина Польщі за підозрою у готовності діяти на користь спецслужб Російської Федерації, який пропонував замах на президента Зеленсько, повідомляє генпрокурату...

"За Росію вже серйозно взялись": Експерт дав прогноз щодо руйнування режиму у РФ та ставки Заходу

п’ятниця, 19 квітень 2024, 7:56

На Заході роблять ставку на поступове руйнування путінського режиму. Поки що немає ознак того, що серед наших союзників мають намір не визнавати легітимність Путіна. Таку думку в ефірі "Еспресо" висловив політичний експерт Максим Розумний, передають Па...