Фірташ отримав підозру від СБУ і БЕБ, в його компаніях йдуть обшуки, - ЗМІ

Махинатори вкрали мільярди державних коштів

Служба безпека України та Бюро економічної безпеки оголосили підозру бізнесмену Дмитру Фірташу. Про це повідомляє "Українська правда" з посиланням на свої джерела в правоохоронних органах

За даними УП, 15 травня правоохоронці вручають підозри самому Фірташу та 8 топ-менеджерам його компаній. Від ранку відбуваються обшуки у керівників фірм олігарха ("РГК", "Йє енергія") та облгазів.

За даними джерел, правоохоронці викрили схему, за якою підконтрольні Фірташу структури купували паливо у його ж компанії, але насправді отримували 30% від обсягів.

Штучний дефіцит покривався за рахунок державного газу, а гроші осідали у кишенях Фірташа. За попередніми даними, за сім років така схема завдала збитків бюджету країни на 18 млрд гривень.

У березні 2023 року співробітники СБУ і БЕБ проводили обшуки в офісах газорозподільних компаній, що входять до групи РГК Дмитра Фірташа.

Бюро економічної безпеки повідомляло, що працівники відомства за оперативного супроводу СБУ розслідують злочинну схему маніпуляцій на газорозподільчих підприємствах.

Згодом СБУ підтвердила повідомлення про підозру Фірташу і топменеджменту його компаній. Збитки держави можуть сягати 18 млрд грн.

"За даними судово-економічної експертизи, лише протягом 2021 року незаконна діяльність фігурантів завдала державі збитки на понад 4,2 млрд грн. При цьому загальна сума шкоди, за попередніми оцінками, протягом 2016-2022 років може становити понад 18 млрд грн", - йдеться у повідомленні пресцентру СБУ.

Кілька російських регіонів атакували безпілотники: Пошкоджена енергетична інфраструктура

субота, 20 квітень 2024, 5:00

У Калузькій області РФ у ніч проти суботи, 20 квітня, внаслідок вибуху БПЛА була пошкоджена енергетична інфраструктура. Про це повідомляють росЗМІ із посиланням на губернатора області Владислава Шапшу . За його словами, в Малоярославецькому районі внас...

У Дніпрі знайшли тіло загиблого чоловіка, кількість жертв в області зросла, - очільник ОВА

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:53

Голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак повідомив, що в Дніпрі знайшли тіло ще одного загиблого чоловіка. Таким чином кількість жертв російської атаки в області зросла до восьми, інформують Патріоти України. «Третій загиблий у Дніпрі. Рятувальники ви...