Фіскалізація Зеленського: "Слуги" готують нові методи контролю за доходами громадян. Українці звітуватимуть за кожну гривню, що витрачатимуть на їжу та господарство

Міністерство фінансів України розпочало підготовку законопроекту про нові, ще жорсткіші методи контролю за доходами всіх громадян країни. Планується, що до кінця зими 2022 року документ буде готовим, його винесуть на обговорення, зазначають Патріоти України.

Фінансовий моніторинг в Україні запущено давно, банки відслідковують великі транзакції та, у разі виникнення підозр, блокують їхнє проведення. Щоб здійснити платіж, українцям необхідно надати документи, що підтверджують легальність отримання коштів. Впровадження нових непрямих методів контролю над доходами громадян спростить фінмоніторинг для банківської системи.

Відслідковувати рух коштів стане набагато простіше, при цьому контролювати будуть не лише великі витрати, а й невеликі, наприклад, оплату комунальних послуг або покупку одягу.

За словами голови Союзу споживачів комунальних послуг (СПКУ) Олега Попенка, влада України намагається запровадити жорсткий фінансовий моніторинг у країні, яка страждає від значної економічної кризи і є чи не найбіднішою країною Європи. Але при цьому не ухвалюються закони, які давно діють у розвинених країнах, наприклад, у США.

"Там немає того, що вигадують наші реформатори. Тому що вони настільки завзято висаджуються перед Міжнародним валютним фондом, що вони готові йти на все", - нарікає Олег Попенко.

Українські експерти впевнені, що громадян країни, де величезна кількість людей не має достатнього рівня доходів, щоб сплатити за комунальні послуги, не можна жорстко відстежувати кожну гривню на рахунках. Українців необхідно поступово привчати до відповідальності, щоб вони розуміли, що відповідальність за ухилення від сплати податків буде серйозною.


У Дніпрі знайшли тіло загиблого чоловіка, кількість жертв в області зросла, - очільник ОВА

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:53

Голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак повідомив, що в Дніпрі знайшли тіло ще одного загиблого чоловіка. Таким чином кількість жертв російської атаки в області зросла до восьми, інформують Патріоти України. «Третій загиблий у Дніпрі. Рятувальники ви...

Трамп заявив, що для США важливе виживання України, і розкритикував європейців за... недостатню допомогу

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:41

Колишній президент США Дональд Трамп, який у 2024 році також бере участь у виборчій кампанії, у своїй соцмережі Truth Social поставив запитання, "чому Європа не дає більше грошей на допомогу Україні", передають Патріоти України. "Чому Сполучені Штати в...