Фюзеляж зроблений із пінопласту: ЗМІ розкрили особливості нового дрону росіян "Гербера"

Новий БпЛА росіян "Гербера" може вироблятися у трьох варіантах, а їх фюзеляжі зібрані із пінопласту, передають Патріоти України з посиланням на Defense Express.

Як пояснює видання, оригінальне відео з дроном "Гербера" було розповсюджено ворожим підрозділом "Сталинские соколы", який тісно пов'язаний із "Алабугою", де виробляються ударні БпЛА Shahed.

"А з огляду на те, як і з чого зібрано вже російську "Герберу", вочевидь саме іранський дрон для працівників "Алабуги" залишається недосяжною верхівкою технологій", - додає Defense Express.

Росіяни, своєю чергою, "Герберу" називаються нібито "молодшою сестрою" Shahed. Дрон виробляється у трьох варіантах:

  • БпЛА радіоелектронної розвідки;
  • БпЛА-камікадзе;
  • хибна ціль.

Ймовірно, що знищений нещодавно БпЛА не був версією для завдання ударів.

Цікаво й те, що ударна версія "Гербери" під час наведення на ціль використовує телевізійний канал з доволі посередньою камерою. Зокрема наведення на термінальній ділянці здійснюється оператором вручну, як FPV-дроном.

"Тобто точність залежить від майстерності оператора. І на відео якраз зафіксовано, як оператор схибив. І те, що відео з цим дублем було опубліковано вже прямо говорить, що кількість "Гербер" у ворога наразі обмежена кількість", - пише Defense Express.

Також ймовірно й те, що дальність польоту дрона із бойовою частиною достатньо мала - до сотні кілометрів. Перша збита "Гербера" була обладнана 4G-модемом, що дозволяло ворогу мати у певних районах швидкісний канал зв'язку для передачі відео.

Зокрема дальність польоту БпЛА без бойової частини може вимірюватись у межах від 300 кілометрів. "Тобто задачі розвідки, зокрема фіксації роботи радіолокаційних систем із передачею інформації у режимі онлайн, знову ж, через українську мобільну мережу, для цього БПЛА можливі. Як і використання у ролі хибної цілі, яка має відносно малу вартість", - додає видання.

"Швеція точно не проти того": Експерт пояснив важливість літаків Saab 340 для України

середа, 7 серпень 2024, 10:56

Літаки дальнього радіолокаційного виявлення SAAB 340, які Україна найближчим часом отримає від Швеції, можуть виконувати три функції, пояснив в ефірі "24 каналу" ветеран АТО, військовий експерт Євген Дикий, передають Патріоти України. "Перша – суто обо...

Українські спецпризначенці вночі розгромили ворога на Тендрівській косі, на захід від Залізного Порту - ГУР (відео)

середа, 7 серпень 2024, 10:50

Головне управління розвідки МОУ повідомило, що спецпризначенці підрозділу активних дій "Артан" та Морського центру ГУР 6 серпня провели операцію у північній частині Чорного моря, під час якої знищили окупантів, їх техніку і фортифікації, зазначають Пат...