Флагман Північного флоту РФ відправлять в утиль через безглузду причину

Флагман Північного флоту РФ важкий атомний ракетний крейсер "Петр Великий" можуть списати через те, що його модернізація вимагатиме невиправдано високих витрат. Про це виданню ТАСС повідомило джерело у військово-морській сфері.

"У даний час питання про виведення "Петра Великого" з бойового складу ВМФ знаходиться в опрацюванні. Схоже, що досвід ремонту і модернізації однотипного ТАРК "Адмірал Нахімов" показав, що це дуже витратно", – сказав він.

Після списання крейсера його ім'я ("Петр Великий") планують присвоїти новому стратегічному атомному підводному ракетоносцю проекту 955а "Борей-а". Його планують закласти лише наступного року. Водночас видання РИА "Новости" теж з посиланням на анонімне джерело спростовує плани списання флагмана.

2PZD-21 вже пройшов показові запуски: Китай презентував свій покращений аналог гіперзвукової ракети "Кинджал"

п’ятниця, 3 травень 2024, 2:35

У Китаї розробили аналог російської гіперзвукової ракети "Кинджал". Влада КНР вже показала відео використання ракети, повідомляє Defense Express. . Як зазначає видання, ракета відома під індексом 2PZD-21. Вперше китайці показали свою розробку у листоп...

ППО недоімперії тріщить по швах: Бійці ССО спалили третій російський "Бук" на Сумському напрямку за тиждень (відео)

п’ятниця, 3 травень 2024, 0:55

Не встигли вояки держави-агресора прибрати останки "Буків" вражених 30 квітня, як їм додалося сумної роботи. Оператори одного з підрозділів Сил спеціальних операцій уразили ворожий зенітний ракетний комплекс Бук-М1 на Сумському напрямку. Про це повідом...