"Фокін щойно приєднався до переговорного процесу та розбирається": Єрмак відмежовується і виправдовує рекомендованого ним Зеленському заступника Кравчука

Єрмак не міг не знати, якого "фрукта" рекомендує Зеленському. Адже СБУ, як мінімум, мусила представити підбірку публічних висловлювань адепта позиції "Почути Донбас" та "Росія була змушена окупувати Крим"

Керівник Офісу президента Андрій Єрмак заявив, що окремі коментарі заступника керівника української делегації в Тристоронній контактній групі Вітольда Фокіна не відображають офіційної позиції України, зазначають Патріоти України.

За словами Єрмака, більшість позицій, які висловив Фокін, по суті, відображають положення перших і других Мінських домовленостей, передає пресслужба ОП.

“Давайте відокремлювати особисту позицію від позиції делегації. Вітольд Фокін щойно приєднався до переговорного процесу та розбирається з тематикою. І якраз деякі одіозні та двозначні формулювання, на які чомусь погодилася попередня влада, сьогодні українська сторона намагається пом’якшити чи застосувати виключно в межах національних інтересів України”, – зазначив Єрмак.

Він заявив, що амністія не може стосуватися осіб, які здійснювали військові злочини, захоплювали заручників, катували і вбивали полонених, торгували людьми, брали участь у фінансуванні тероризму і здійснювали деякі інші тяжкі злочини.

Керівник ОП також зазначив, що Мінські угоди та пропозиції української делегації з доопрацювання законопроекту про особливості місцевого самоврядування в ОРДЛО не передбачають особливого статусу для всього Донбасу – йдеться виключно про тимчасово окуповані райони.

“Є чіткі червоні лінії, які неодноразово окреслював Президент України Володимир Зеленський. Тому позиція української делегації в мінській ТКГ повністю відповідає національним інтересам України”, – підкреслив Єрмак.

F-16 скоро будуть в небі України? США вже відправили Києву бомби для винищувачів, - експерт

п’ятниця, 26 квітень 2024, 10:28

У рамках нового пакету військової допомоги США в Україну вже прямують високоточні бомби для сучасних західних винищувачів F-16, заявив полковник запасу Збройних сил України, військовий експерт Петро Черник в ефірі телемарафону Єдиних новин, коментуючи ...

Там справжнє "пекло": У ЗСУ розповіли, на якому напрямку Росія зазнає найбільших втрат

п’ятниця, 26 квітень 2024, 9:59

У середньому 85% втрат армії РФ припадає на Східний напрямок. Там противник втрачає як живу силу, так і легкоброньовану техніку. Про це LIGA.net повідомив речник ОСУВ "Хортиця" Назар Волошин, передають Патріоти України. За словами Волошина, важливу рол...