"Фонтан ідей" по імені Мар'яна: Нардепка Безугла запропонувала скасувати строкову службу

Заступниця голови комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, народна депутатка від "Слуги народу" Мар’яна Безугла опублікувала напрацювання до нового законопроєкту з рекрутингу, мобілізації та проходження військової служби, в якому передбачено скасування строкової служби. Про це вона написала в суботу, 16 грудня, на своїй Facebook-сторінці, передають Патріоти України.

За її словами, наразі триває опрацювання “реалістичної моделі” законопроєкту перед його реєстрацією у Верховній Раді. На разі у чорновому документі передбачено скасування в Україні строкової служби в армії. “Прибираємо строкову службу, звільняємо строковиків, усі звільнені строковики переходять в мобілізаційний ресурс відповідно до загальних правил (з 25 років)”, - уточнила Мар’яна Безугла.

Замість строкової служби законопроєктом запроваджується так звана “Підготовка до захисту Вітчизни (вишкіл)”. “Вводиться базова загальновійськова підготовка до 3 місяців для всіх громадян віком від 18 до 25 років (за бажанням спеціальна базова загальновійськова підготовка за спеціальностями перелік яких визначається Міноборони)”, - написала народна депутатка.

У законопроєкті, за словами Безуглої, зберігається ухвалений раніше Верховною Радою призовний вік для мобілізації – 25 років (замість 27 років зараз).

Торгівля рублем подвоїлась: Стало відомо, як Казахстан допомагає Кремлю обходити санкції

четвер, 26 вересень 2024, 23:40

Через санкції США проти Росії значно зросли обсяги торгівлі юанем і рублем у Казахстані, оскільки російські банки використовують казахські фінансові ринки для валютних операцій з Китаєм. Обсяги торгівлі юанем і рублем подвоїлися, а Казахстан стає важли...

Чи застосує Росія ядерну зброю? Путін намагається викликати нову хвилю паніки, - аналітики

четвер, 26 вересень 2024, 22:55

Росія навряд застосує ядерну зброю, а президент РФ Володимир Путін намагається викликати нову хвилю паніки у західних лідерів внесенням змін до ядерної доктрини. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW), передають Патріоти У...