Формується нова лінія оборони: Експерт назвав населені пункти, які ЗСУ можуть "здати"

Українські захисники можуть відійти з низки населених пунктів на Донеччині. У районі Авдіївки формується нова лінія оборони, передають Патріоти України.

"На захід від Авдіївки, за кілька кілометрів від неї, зниження місцевості, і дуже складно. Тим більше, що суттєвих рубежів там не було. Тому вони будуються по ходу, і не відразу на лівому фланзі Авдіївки, а, на жаль, далі. На дальності 5-6 кілометрів від цього населеного пункту не було за що зачепитися, тому росіяни пройшли цю відстань на одному наступальному імпульсі.

Але далі почалися наші рубежі і деякі резерви. Найчастіше ці рубежі прив'язувалися до висот, використовувалися природні водні перепони тощо. І саме на цих рубежах планується призупинити наступ противника, тобто стабілізувати ситуацію", - розповів колишній заступник начальника Генерального штабу Збройних сил України, генерал-лейтенант Ігор Романенко в інтерв'ю виданню "Обозреватель".

Він зазначив, що захисники України використовують будь-які можливості, щоб зупиняти просування противника, а саме будують рубежі за населеними пунктами, посадками, височинами, пагорбами, висотами, де можна ефективно знімати артилерію. За його словами, села Бердичі, Орлівка, Тоненька, Первомайське можуть бути "здані".

"Здані" - це не те слово. Ведуться бойові дії навколо цих населених пунктів, вони будуть максимально використовуватися в організації бойових дій", - зазначив експерт. Також він вважає, що українська армія зможе утримати Новомихайлівку, але лише за наявності резервів. "Я не можу сказати, які резерви є на цьому напрямку. Наші Сили оборони докладають зусиль, але потрібні ті ж боєприпаси, той же особовий склад", - підсумував Романенко.

Лінія оборони під Авдіївкою - останні новини

У ЗСУ зазначили, що пізно почали будувати систему оборонних фортифікацій - у грудні, коли росіяни вже два місяці штурмували Авдіївку. За словами представника оперативно-стратегічного угруповання військ "Таврія" Дмитра Ліхового, до цього інженерно-саперні підрозділи працювали на подоланні російських укріплень. При цьому видання The New York Times писало, що в України немає потужної лінії оборони під Авдіївкою.

Буде ще одна війна? Хезболла перетнула всі "червоні лінії". Іранські проксі вдарили по єврейському поселенню на Голанських висотах, багато жертв

субота, 27 липень 2024, 23:19

В той час як Єврейська держава з жовтня 2023 року веде бої на півдні, у секторі Гази, на півночі може спалахнути війна ще більшого масштабу. Терористи угруповання Хезболла завдали ракетного удару по Голанських висотах. Боєприпаси вибухнули в районі Ма...

"Убивства опонентів, які мали полярних прихильників, призведуть до хаосу. Тому мені цікаво не те, хто виконавець убивства Фаріон, а хто смикав за ниточки", - Береза

субота, 27 липень 2024, 22:00

"Коли я писав блог по вбивству Фаріон, то зразу сказав, що ви будете здивовані вбивцею і мотивами", - пише у своєму блозі Борислав Береза, передають Патріоти України. "Зараз бачу сміхуйочки з приводу, що наступною жертвою мав бути Макс Бужанський. Про ...