Формують "добровольчу молодіжну дружину": У Запорізькій області окупанти планують зробити з дітей "живий щит"

На тимчасово окупованій частині Запорізької області загарбники планують залучити дітей для допомоги своїй армії під час контрнаступу Збройних сил України. Раніше ворожі солдати також зайняли місцеву школу. Про це повідомив міський голова Мелітополя Іван Федоров у своєму Telegram, заявивши, що війська РФ почали формування "добровільної молодіжної дружини", передають Патріоти України.

"Рашисти витрачають мільярди на зомбування дітей та заганяють їх в мілітарні організації. На тимчасово окупованих територіях Запорізької області загарбники вчиняють найстрашніший злочин: впливають на свідомість дітей і готують їх до участі у війні", - наголосив він.

Зокрема, за словами Федорова, окупанти створили десяток мілітарних організацій, де пропагують "вєлікую Росію" і необхідність їй служити, виділили 18 мільярдів рублів на "зомбування" дітей та організували "добровольчу молодіжну дружину", заявивши, що вона буде допомагати "ополченію" під час контрнаступу ЗСУ.

"Окупанти зрозуміли, що легше за все маніпулювати нашими дітьми, а тепер вже не соромляться відкрито говорити, що готують з них гарматне м’ясо. Залучення дітей до участі в збройних конфліктах – це злочин, за який відповідатимуть і окупанти, і місцеві зрадники", - підкреслив міський голова.

Якраз проводив дорозвідку: СБУ затримала зрадника, який допомагав скоригувати ракетний удар по ТЕС та військовому шпиталю у Дніпрі (фото)

четвер, 28 березень 2024, 11:44

Служба безпеки України затримала мешканця Дніпра, за підозрою у роботі на російські спецслужби. Його звинувачують у зборі інформації для коригування ракетного удару армії РФ по військовому шпиталю та ТЕС у Дніпрі. Про це СБУ повідомила у четвер, 28 бер...

"Як голова уряду я повинен": Шольц заявив, що не передає Україні Taurus, бо боїться війни Росія-НАТО

четвер, 28 березень 2024, 11:28

Канцлер Німеччини Олаф Шольц вкотре відмовився надати далекобійні ракети Taurus Україні. Він пояснив це тим, що важливим для нього лишається "не ескалювати" війну до зіткнення Росії та НАТО. Водночас на сьогодні Німеччина витратила на допомогу Україні ...