"Формула "можемо повторити" - це їхня смерть": В'ятрович розповів, що поховає режим Путіна

Історик, народний депутат України, колишній голова Інституту національної пам'яті Володимир В'ятрович вважає, що головна "мантра" росіян "можемо повторити" стане причиною смерті режиму російського диктатора Володимира Путіна і його самого, передають Патріоти України.

"Формула росіян "можемо повторити" - це вже їхня смерть. Нічого не можна повторити в історії, тому що все рухається, все розвивається. Повернення назад, в минуле, вимагає колосальних ресурсів і врешті-решт закінчується нічим", - сказав історик в інтерв'ю Главреду.

За його словами, нинішня спроба росіян відновити Російську імперію все одно закінчиться повною поразкою та розвалом цієї імперії або в 2023 році, або пізніше.

"Тому що не можна розгорнути хід історії назад. А вони саме цим і займаються, це у всьому – від тактики їхніх військових дій, їхніх меседжів, які вони дають суспільству, до поведінки їхніх людей. Росіяни всі живуть з головами, розгорнутими назад", - сказав В'ятрович.

Він додав, що в минуле можна потрапити, лише повністю загинувши. "У майбутнє ж треба рухатися, повернувши голову вперед і розуміючи, що зміни неминучі, до них можна пристосовувати, їх можна використовувати собі на користь, але не намагатися повернутися, причому не просто в минуле, а в міфічне минуле, якого ніколи не існувало", - резюмував ексглава Інституту нацпам'яті.

Окупанти намагаються обійти Часів Яр з флангів, але успіхів не мають: Військовий розповів, що відбувається

субота, 27 квітень 2024, 6:22

Противник намагається обійти Часів Яр з лівого та правого флангів, щоб взяти в оперативне оточення. Внаслідок цього йдуть дуже складні бої в Іванівському та Богданівці. Водночас протягом останніх тижнів ворог не зміг досягти значних успіхів в обох насе...

Москва заскочена зненацька. Стратегія ППО РФ не розрахована на українські технології, — Newsweek

субота, 27 квітень 2024, 5:58

Найгірше щодо загрози з неба для держави-агресора тільки починається. Росії терміново треба переглядати концепцію протиповітряної оборони. Однак швидко це не вийде, навіть якщо вдасться намацати правильні рішення. За словами аналітика RAND Маттіаса Еке...