"Формула Шайнмаєра" мобілізує країну: На Майдані Незалежності Києва збирається всеукраїнська акція протесту "ВІЧЕ: Зупинимо капітуляцію"

Акція стартує 6 жовтня о 12:00. Всіх небайдужих закликають приєднатися

Активісти, які протестують проти підписання Україною «формули Штайнмайєра», оголосили про створення Руху опору капітуляції і скликають віче на Майдані Незалежності в Києві. Про це йдеться на сторінці «ВІЧЕ: Зупинимо капітуляцію» в Facebook, зазначають Патріоти України.

«Україна стоїть за півкроку до капітуляції у війні з Росією. Проведення виборів в ОРДЛО відкриває двері до автономії ОРДЛО, легалізації терористів в якості політиків і "народної міліції" і врешті-решт втрати суверенітету України. З метою системної протидії капітуляції ми оголошуємо створення Руху опору капітуляції», - йдеться в повідомленні.
Як заявили активісти, опір капітуляційного діям влади вимагає об'єднання і мобілізації зусиль всього суспільства. Для цього необхідно об'єднуватися в широкий рух проти капітуляції України.
Активісти збираються висунути ультиматум владі і обговорити стратегію і план подальших дій.
«Приносьте з собою жовтий скотч і жовті стрічки як символ опору капітуляції», - закликали активісти.

Нагадаємо, Тристороння контактна група в Мінську 1 жовтня узгодила і підписала документ, що розвиває так звану «формулу Штайнмайєра». Документ передбачає введення закону про особливий статус окупованої частини Донбасу після проведення там місцевих виборів, згідно із законодавством України. Це рішення ТКГ відкриває можливість проведення в цьому році зустрічі лідерів «нормандської четвірки» по Донбасу.
На наступний день, 2 жовтня, в Києві на Майдані, біля Верховної Ради і Офісу президента, а також на центральних площах великих міст відбулися масові акції з вимогою не допустити капітуляції.
Львівська, Тернопільська, Хмельницька обласні ради засудили рішення президента відвести в рамках «формули Штайнмайєра» українську армію від лінії розмежування на Донбасі.
У відеозверненні 3 жовтня президент України Володимир Зеленський заявив, що українська влада напише новий закон про особливий статус Донбасу в співпраці з «усім українським суспільством». В ЄС висловили сподівання, що реалізація так званої «формули Штайнмайєра» призведе до імплементації Мінських домовленостей.

Проти підписання сумнівного документу висловились лідери практично всіх україноцентричних партій та рухів. У Верховній Раді лише президентська фракція "Слуга народу" та фракція проросійського "ЗАЖОП" офіційно підтримують "формулу Штайнмаєра". Український політв'язень Олег Сенцов заявив, якщо росіяни та європейці таки штовхнуть Зеленського на шлях капітуляції, то він виййде сам палити покришки на Банкову.

Третя штурмова бригада ЗСУ заявила про прорив обороги противника під Авдіївкою не зважаючи на шалений опір окупантів

четвер, 28 березень 2024, 23:15

Третя окрема штурмова бригада зявила про прорив в Орлівку й інтенсивний бій у залишках селища. "Штурмова група прорвалася на вулиці селища та розпочала інтенсивний бій впритул до будинку, у якому засів противник. Ворог відстрілювався гранатами, випуска...

"Майже повністю складається з іноземних елементів": Експерт "розібрав" російську ракету "Циркон"

четвер, 28 березень 2024, 22:46

Україні потрібна система THAAD, котра здатназбивати балістичні ракети на висоті понад 100 км над землею. Про це заявив авіаексперт Анатолій Храпчинський, пише Espreso, передають Патріоти України. «Маємо більш великий фрагмент російської ракети „Циркон“...