"Формула Штайнмаєра": Опубліковано повний текст документа, підписаного в Мінську

У документі за "формулою Штайнмаєра", який підписали 1 жовтня цього року в Мінську, немає підписів усіх учасників. Про це повідомляє головний редактор радіо "Новий час" Валерій Калниш на своїй сторінці в Facebook, передають Патріоти України.

В ОБСЄ уточнили, що текст "формули Штайнмайера" підтвердили листами, а не єдиним документом. "Те, що було підписано 1 жовтня 2019 року в Мінську. "Формула Штайнмаєра". Точно такі ж копії підписали Мартін Сайдік (спецпредставник ОБСЄ - ред.), Б. Гризлов, Н. Ніконорова (від "окремих районів Донецької області") і В. Дейнего (від "окремих районів Луганської області"). Один в один (без шапки і 1 абзацу) те, що раніше виклав у себе Роман Безсмертний", - написав Калниш.

Також він нагадав слова глави МЗС РФ Сергія Лаврова в середині вересня, коли планувалося підписання єдиного документа: "Були сумніви перед зустріччю Контактної групи, що, може бути, проблема кількості підписантів стала причиною того, що це зірвалося. Але Леонід Кучма заявив, що він взагалі не хоче цього підписувати, інакше у Києві буде черговий Майдан".

Сайдік уточнив, що під кожним листом стоять підписи авторів. На уточнююче запитання, чи не стоять підписи всіх учасників контактної групи під єдиним текстом, Сайдік підкреслив, що "підписи стоять під окремими листами".

За даними "Інтерфакс-Україна", Міністр закордонних справ Німеччини Хайко Маас привітав узгодження в Мінську тексту так званої "формули Штайнмаєра" і досягнення інших домовленостей по Донбасу, повідомила прес-служба МЗС ФРН.

"Я радий, що конструктивна атмосфера в Тристоронній контактній групі в Мінську призвела до настільки очікуваного прогресу сьогодні. Це відкриває двері саміту №4 та інших етапів реалізації мінських угод", - заявив Маас.

Він назвав узгодження "формули Штайнмаєра" Тристоронньою контактною групою (ТКГ) прогресом, який, на його думку, призведе до втілення інших етапів мінських угод.

Багатообіцяючий початок: Зеленський провів телефонну розмову зі спікером Палати представників Джонсоном

п’ятниця, 29 березень 2024, 0:55

У четвер, 28 березня, Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову зі спікером Палати представників Конгресу США Майком Джонсоном. Про це Зеленський розповів у своєму телеграм-каналі. За словами Президента, він першочергово подякував...

СБУ вчасно затримала: Чиновник Київської ОВА шпигував за десантниками під виглядом капелана (фото)

четвер, 28 березень 2024, 23:54

Працівники Служби безпеки України виявили та затримали поплічника російської спецслужби, котрий під виглядом капелана намагався приєднатися до українських десантників, щоб слідкувати за пересуванням та базуванням – затриманим виявився спеціаліст одного...