"Формула Штайнмаєра" та особливий статус Донбасу: Разумков розповів про найближчі плани Ради

Під час засідання Ради 15 грудня нардепи розглянуть питання щодо продовження закону про особливий статус Донбасу.
Дмитро Разумков. Фото: Українська правда.

У понеділок, 14 грудня, спікер українського парламенту Дмитро Разумков заявив, що під час продовження дії закону про особливий статус Донбасу у нього не включатимуть "формулу Штайнмаєра", передають Патріоти України.

"Там нічого додаватися не буде. Проєкт закону зареєстрований, ви його бачили на сайті, міняти його ніхто не буде. Єдине питання, яке змінюється, на жаль, вже не перший рік, - це змінюється спочатку 2019-й на 2020-й, А тепер 2020-й на 2021-й. Сподіваюся, що 2022-го не буде", - сказав голова ВР під час погоджувальної ради з лідерами фракцій та депутатських груп, трансляція велася у Youtube.

Також Разумков підтвердив інформацію про те, що під час засідання Ради 15 грудня нардепи розглянуть питання про продовження на рік дії закону про особливий статус Донбасу. Зазначимо, формула Штайнмаєра - це механізм реалізації других Мінських угод, який передбачає отримання ОРДЛО тимчасового особливого статусу в день проведення виборів на територіях. Якщо ОБСЄ визнає такі вибори такими, що відбулися, особливий режим управління в областях набуває чинності на повноцінній основі рішенням Верховної Ради.

Резонанс такої формули полягає в тому, що вона передбачає фактично одночасне розв'язання питань безпеки й політичного врегулювання конфлікту, яке може початися до виведення російсько-терористичних військ і відновлення Києвом контролю над кордоном на Донбасі.

2PZD-21 вже пройшов показові запуски: Китай презентував свій покращений аналог гіперзвукової ракети "Кинджал"

п’ятниця, 3 травень 2024, 2:35

У Китаї розробили аналог російської гіперзвукової ракети "Кинджал". Влада КНР вже показала відео використання ракети, повідомляє Defense Express. . Як зазначає видання, ракета відома під індексом 2PZD-21. Вперше китайці показали свою розробку у листоп...

ППО недоімперії тріщить по швах: Бійці ССО спалили третій російський "Бук" на Сумському напрямку за тиждень (відео)

п’ятниця, 3 травень 2024, 0:55

Не встигли вояки держави-агресора прибрати останки "Буків" вражених 30 квітня, як їм додалося сумної роботи. Оператори одного з підрозділів Сил спеціальних операцій уразили ворожий зенітний ракетний комплекс Бук-М1 на Сумському напрямку. Про це повідом...