"Формулою Штайнмаєра" Україну затягли у пастку: Колишній радник Пентагону попереджає про небезпеку

У контексті міжнародних дискусій все зводиться до тиску на Україну, а не Росію.

"Формула Штайнмаєра", яку Європа хоче нав'язати Україні, сконцентрована на скасування відповідальності РФ за війну і примус Києва вести справи зі ставлениками Кремля в Донбасі. Про це заявив колишній заступник помічника міністра оборони США, старший директор Центру дипломатії і глобальної взаємодії Майкл Карпентер, повідомляють Патріоти України.

"Це дуже небезпечний шлях", - охарактеризував експерт спроби нав'язати Україні сценарій по "формулі Штайнмаєра".

Він пояснив, що тодішній глава МЗС Німеччини насправді запропонував забути найважливіші передумови, вказані в Мінських угодах 2015 року, і відразу перейти до виборів в Донбасі і надання спеціального статусу окупованих територій.

"Без повернення контролю над міжнародним кордоном Україна не матиме суверенітет на цих територіях. Це надзвичайно важливо", - підкреслив Карпентер.

Він звернув увагу на те, яким способом вводиться концепція "формули Штайнмаєра". "У контексті міжнародних дискусій все зводиться до тиску на Україну, а не Росію. Адже і президент Макрон, і канцлер Меркель зосереджують увагу на тому, чого очікувати від спеціального статусу [Донбасу]", - підкреслив колишній радник Пентагону.

Карпентер вважає, що в цій риториці зовсім звертається увага на роль країни-агресора в переговорах. "Це дуже прикро, і я думаю, що наступний саміт в нормандському форматі, відверто кажучи, стане чимось на зразок пастки для України ... Ця формула примушує Україну говорити безпосередньо з сепаратистами. Це програш для України", - зазначив він.

Джерело: Укрінформ

У РНБО відреагували на повідомлення, що 3-тя штурмова бригада ЗСУ відмовилась виконати наказ Сирського зупинити прорив фронту під Очеретиним"

четвер, 2 травень 2024, 10:00

За повідомленням Центру протидії дезінформації при РНБО України, 2 травня російська пропаганда запустила 2 фейки. Фейк: Зрадник України Прозоров заявив: "Трагедія в Одесі 2 травня 2014 року була чітко спланованою операцією, а не трагічним збігом обстав...