Форпост прифронтового Маріуполя: Як існують рештки колись курортного селища Широкине (фотофакти)

Раніше у курортному селищі Широкине Донецької області мешкали півтори тисячі людей, а влітку туди приїжджали відпочивальники. Нині ж місцевих у Широкому немає, а лише військові. Чим живе колись курортне селище - розповіла кореспондентка ТСН Наталя Нагорна, зазначають Патріоти України.

Те, що місцевих у селищі немає, спрощує роботу, кажуть бійці. За їхніми словами, можна не переживати, що війна випадково зачепить цивільних.
Безпілотники ОБСЄ і нерозірвані боєприпаси: як українські морпіхи стоять на позиціях поблизу Водяного
На пагорбі майорить великий прапор та пам'ятник загиблим морським піхотинцям. Звідти видно все зруйноване курортне селище. Море тут неглибоке. На пляжі досі залишаються гойдалки, які лише все більше скриплять з кожним роком. Підхід до води загороджений колючим дротом.
Раніше відпочивальники мешкали в елінгах: на першому поверсі можна було залишити машину, на другому були житлові кімнати. Зараз заходити всередину небажано, бо там можуть бути залишки боєприпасів. Навколо елінгів активно розплітається виноград. Найкраще на покинутих територіях вродив саме виноград, груші та шипшина.
На дитячому санаторії вже шостий рік напис "Кров полеглих братів на руках влади".
Бої за Широкине почалися у 2014 році. В активній фазі вони тривали до 2016 року. Зараз це поодинокі обстріли, проте від 2015 року учасники мирних переговорів наполягали на демілітаризації Широкиного. Але цей населений пункт тримає оборону Маріуполя.

"Головна помилка Зеленського, те що він залишив демократію", - "слуга народу" Богуцька вимагає закрити українцям рота

п’ятниця, 26 квітень 2024, 2:35

"Знаєте, про що я насправді шкодую? Про те, що з прийняттям Воєнного стану не було введено воєнну цензуру. Володимир Зеленський (чи справді, чи з подачі європейських партнерів) залишив демократію під час війни. Це була помилка!!!" - написала Богуцька. ...

Вибори недійсні. Х*ло - узурпатор: Європарламент не визнав легітимність Путіна

п’ятниця, 26 квітень 2024, 1:45

Країни-члени Євросоюзу та міжнародна спільнота не повинні визнавати результати "виборів" 15-17 березня у Росії, за результатами яких "переможцем" оголосили Володимира Путіна. Відповідну резолюцію прийняв Європарламент у четвер, 25 квітня. Документ підт...