Франція дала притулок російському десантнику, який може приховувати вбивства українців

Колишній російський десантник Павло Філатьєв, який приймав участь у повномасштабному вторгненні РФ до України, отримав статус біженця у Франції. Про це пише російський сайт "Агентство" з посиланням на слова ексокупанта.

Журналісти видання також ознайомились із документом, отриманим Філатьєвим від французького органу у справах біженців OFPRA.

Хто такий Павло Філатьєв

Філатьєв після двох місяців участі у війні проти України звільнився з армії та написав книгу "ZOV 56" (він був військовим 56-го гвардійського десантно-штурмового полку ЗС РФ).

Потім йому допоміг евакуюватись із Росії правозахисний проєкт Gulagu.net. Ексокупант попросив політичного притулку у Франції.

У березні 2023 року засновник Gulagu.net Володимир Осєчкін звинуватив Павла Філатьєва в тому, що той приховав від нього та ЗМІ інформацію про вбивства українців, у затриманні яких росіянин брав участь.

На думку російського правозахисника, це свідчить про те, що Філатьєв "де-факто приховував свою причетність" до військових злочинів і, отже, не може претендувати на політпритулок.

Також Осєчкін додав, що Філатьєв не дотримався обіцянок щодо відправлення грошей, отриманих від продажів "ZOV 56", на потреби України та постраждалих від агресії РФ.

"Сила України перевищила всі очікування, але членом НАТО та ЄС їй не бути": Орбан знов наробив одіозних заяв і не лише про нашу країну

субота, 27 липень 2024, 23:59

Україна наразі довела всьому світові, що вона - сильна держава, яка "успішно і з безпрецедентною силою" протистоїть РФ. . Про це прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан сказав у програмному виступі у літньому таборі Тушваньош у Румунії, інформують Патрі...

Буде ще одна війна? Хезболла перетнула всі "червоні лінії". Іранські проксі вдарили по єврейському поселенню на Голанських висотах, багато жертв

субота, 27 липень 2024, 23:19

В той час як Єврейська держава з жовтня 2023 року веде бої на півдні, у секторі Гази, на півночі може спалахнути війна ще більшого масштабу. Терористи угруповання Хезболла завдали ракетного удару по Голанських висотах. Боєприпаси вибухнули в районі Ма...