Франція не виконає свою обіцянку про допомогу Україні на 3 млрд євро у 2024-му: Міністр оборони Лекорню назвав причину

Франція не зможе надати Україні допомогу на 3 млрд євро у 2024 році, як було обіцяно раніше, через дефіцит бюджету. Про це заявив міністр оборони країни Себастьян Лекорню, повідомляють Патріоти України з посиланням на Politico.

«На початку 2024 року було політичне рішення, що ця допомога може досягти 3 мільярдів євро. Насправді вона становитиме понад 2 млрд євро, але не 3 млрд євро», — заявив очільник міноборони.

У лютому президенти Володимир Зеленський та Еммануель Макрон підписали двосторонню безпекову угоду, яка передбачала надання до 3 млрд євро допомоги Україні у 2024 році. Проте, як пише Politico, Франція була змушена скоротити ці витрати через очікуваний бюджетний дефіцит, який може досягти близько 6% ВВП у 2024 році.

Міністр оборони Франції повідомив, що додаткові витрати на допомогу Україні до кінця року не будуть затверджуватися парламентом. Близько 300 млн євро військової допомоги планують отримати з заморожених російських активів, на які придбають 155-мм снаряди, САУ Caesar та пальне. Ще 400−600 млн євро, зекономлені через зниження інфляції, спрямують на модернізацію ракет SCALP та Aster для України.

"Уже є певні рішення": Зеленський повідомив про посилення ППО

вівторок, 15 жовтень 2024, 21:07

На засіданні ставки верховного головнокомандувача 15 жовтня з питань енергетики обговорили формат посилення ППО України. Про це у вечірньому відеозверненні, опублікованому у Facebook ОП, розповів глава Української держави Володимир Зеленський, передают...

"Треба знижувати мобілізаційний вік до 18 років": У Зеленського розповіли про тиск із боку обох партій США

вівторок, 15 жовтень 2024, 20:55

Американські політики з обох партій тиснуть на президента Володимира Зеленського у питанні, чому в Україні не проводиться мобілізація тих, кому від 18 до 25 років. Про це повідомив радник керівника Офісу президента Сергій Лещенко, передають Патріоти Ук...