Франція передала Україні безконтактні підривники для снарядів САУ CAESAR - ідеально "працюють" по піхоті

Франція передала Україні безконтактні підривники для снарядів самохідних артилерійських установок (САУ) CAESAR французького виробництва. Ці САУ з 25 травня 2022 року офіційно перебувають на озброєнні Збройних сил України, передають Патріоти України.

Про це у своєму Telegram-каналі повідомив український військовий журналіст Андрій Цаплієнко. Звідки у нього ця інформація, він не вказав. Аналогічну новину оприлюднив Telegram-канал "Pravda Gerashchenko" і низка анонімних YouTube-каналів.

"Безконтактні підривники використовують радар для вимірювання відстані до землі і детонують на заданій висоті, викликаючи "дощ" із шрапнелі. Є ідеальними для знищення піхоти, особливо в окопах", – йдеться в усіх повідомленнях.

Також видання Радіо Свобода Україна" у своєму відеосюжеті про використання САУ CAESAR в ЗСУ зазначило, що підривачі FU RALEC DE F3, які використовуються зі снарядами для цієї артилерійської установки, мають два режими: контактний (коли вибух стається при контакті з поверхнею) і безконтактний (функцію повітряного підриву).

Що стосується самої CAESAR (фр. CAmion Equipé d'un Système d'ARtillerie), то це французька 155-мм самохідна артилерійська установка, призначена для знищення живої сили, артилерійських батарей, дзотів, а також для забезпечення проходів у мінних полях і польових загородженнях.

Збиває навіть балістичні ракети: Що відомо про Aster 30, які Франція передає Україні

четвер, 25 квітень 2024, 2:35

До нового пакета військової допомоги Україні від Франції мають увійти зенітні керовані ракети Aster 30, які використовують для систем протиповітряної оборони Mamba SAMP-T. Ці комплекси здатні боротися як з авіацією, так і з крилатими та протирадіолокац...