Франція передала Україні додаткові установки РСЗВ M270

Франція передала Україні додаткову кількість реактивних систем залпового вогню LRU, які є модифікованою версією американської M270 MLRS. Про це повідомляє пресслужба міністерства оборони Франції, передають Патріоти України.

В оборонному відомстві уточнили, що поставки відбулися в рамках коаліції Артилерія для України. Франція передала Україні дві додаткові реактивні системи залпового вогню LRU, що збільшило загальну кількість французьких систем до шести.

18 січня міністр оборони Франція Себастьян Лекорню заявив, що його країна постачатиме Україні до 50 авіабомб щомісяця до кінця 2024 року.

Раніше він заявив, що Франція виготовить для України 78 артустановок Caesar. Шість із них уже незабаром мають поставити ЗСУ.

Європа має готуватись до низки терактів, які можуть бути в найближчі півроку: Політолог вказав на велику небезпеку

понеділок, 20 травень 2024, 6:30

"Європейські країни мають готуватись до того, що в найближчі півроку може бути низка терактів по всій Європі. Особливо після теракту в ТРЦ "Крокус іті хол". Оскільки в Росії зрозуміли, що можуть використати цей теракт дуже ефективно у своїх цілях. Відп...

Замах на прем'єра Фіцо: У Словаччині припускають, що нападник діяв не один

неділя, 19 травень 2024, 23:16

Міністр внутрішніх справ Словаччини Матуш Шутай Ешток припускає, що нападник на прем'єр-міністра Роберта Фіцо мав спільників. Про це повідомляє Dennik N, передають Патріоти України. "Є версія, що зловмисник був у певній групі людей, які, ймовірно, жарт...