Франція передасть Україні системи ППО Crotale, - Associated Press

Франція передасть Україні зенітні ракетні комплекси (ЗРК) малої дальності Crotale. Про це заявив голова французького Міноборони Себастьян Лекорню, передають Патріоти України.

«Вони [ЗРК Crotale] будуть особливо корисні в боротьбі з безпілотниками та повітряними бомбардуваннями», — наводить агенція Associated Press слова міністра.

Він нагадав, що Франція має 12 батарей цих ППО, але не уточнив, скільки з них направлять Україні. Лекорню сказав, що вибулі зі складу французьких збройних сил ЗРК Crotale змінять сучасніші системи ППО Mamba.

Міністр зазначив, що згідно з планами Україна зможе розгорнути батареї Crotale за два місяці, протягом яких українські військові навчаться їх використовувати.

Лекорню додав, що зараз також точаться дискусії щодо постачання Україні ще шести САУ CAESAR в додачу до вже поставлених 18 одиниць. Крім того, Париж вивчає український запит на постачання ракет для ударів по наземних цілях. Міністр пояснив, що французькі військові раніше розмістили замовлення на нові установки CAESAR замість переданих Україні.

Про мотивацію

субота, 18 травень 2024, 19:54

Воєнні проблеми, економічні прорахунки, корупція, загроза диктатури на тлі неспроможності приймати ефективні рішення вищим керівництвом ведуть до демотивації на усіх рівнях і кризи управління. На Харківщині триває спроба росіян розширити захоплену смуг...

Для України буде дуже корисною: Франція розробляє методику захоплення ворожих окопів "ультраневидимими" бійцями

субота, 18 травень 2024, 19:04

У рамках навчань НАТО французи тестуватимуть нову військову методику, яка повинна бути корисною в Україні. Про це повідомляє RTL, передають Патріоти України. В рамках військових навчань, які пройдуть в Естонії, НАТО хоче продемонструвати росіянам, що в...