Франція поспішила із заявою: У США прийняли несподіване рішення по Донбасу

Зараз американці готуються до консультацій по Нормандському формату.

Курт Волкер. Фото: скріншот з відео.

Представники США, Німеччини і Франції на початку наступного тижня планують провести консультації щодо нормандського формату, інформують Патріоти України.

Представник США на переговорах Курт Волкер підтвердив, що він перебуває у тісних контактах з європейськими партнерами, і черговий раунд консультацій має відбутись наступного тижня. Нещодавно МЗС Франції виступило проти заклику президента України Володимира Зеленського залучити до "нормандського формату" США, заявивши, що міняти формат переговорів по Донбасу немає необхідності.

Нагадаємо, Зеленський запропонував главі РФ Путіну провести прямі переговори в Мінську за участю президента США, прем'єра Великобританії, канцлера ФРН і президента Франції через зрив перемир'я на Донбасі. У США в свою чергу заявили, що готові приєднатися до переговорів, проте лише в тому випадку, якщо на це погодяться всі країни "нормандського формату".

Ситуація лишається складною: Українці відповіли, що робитимуть у разі загострення або затягування війни

четвер, 25 квітень 2024, 16:56

Українці відповіли на питання про свої плани на випадок загострення або затягування війни. Переважає готовність тим чи іншим чином долучатися до боротьби з російськими загарбниками, передають Патріоти України з посиланням на дані опитування фонду "Демо...

Марення тривають: Лукашенко заявив, що сусідні країни "озброєні до зубів" і пригрозив "ядеркою"

четвер, 25 квітень 2024, 16:53

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що ризик військових інцидентів на білорусько-українському кордоні досить високий. Про це він висловився під час засідання Всебілоруських народних зборів 25 квітня, передають Патріоти Украї...