"Франція та Німеччина відчайдушно бояться перемоги України": Піонтковський пояснив логіку тамтешніх політиків

Піонтковський наголосив, що Франція та Німеччина має не повністю проукраїнську позицію та часто підігрує Кремлю. Все через те, що ці країни насправді бояться перемоги України у війні з Росією. Про це 24 каналу сказав російський публіцист Андрій Піонтковський, передають Патріоти України.

Він наголосив, що добре, що Байден "зламав" спротив у Вашингтоні. "Адже на початку російського вторгнення він, як папуга, повторював за Путіним, щоб Зеленський виконував мінські домовленості. Була велика боротьба в американському політикумі, і перемогла точка зору Блінкена та Остіна, і президент США став на цю позицію", – каже публіцист.

Водночас Європу, на думку Піонтковського, зараз немає коли виховувати, бо треба військово допомагати Україні. "Я теж думав, чому така завзятість Італії, Німеччини та Франції, і я зрозумів – Франція та Німеччина відчайдушно бояться перемоги України. Бо це зовсім змінить всю світому європейську систему безпеки", – пояснює Піонтковський.

Адже, за його словами, завжди після світової війни, систему безпеки диктують країна-переможці. І ними стануть Україна, США та Велика Британія.

"І в цій новій системі Франція та Німеччина втрачають свою комфортну роль, в якій вони сиділи десятиліттями", – додав він.

Піонтковський каже, що ці країни відчувають зобов'язання перед Кремлем:

  • "Франція ще зобов'язана Сталіну тим, що він її включив у склад держав-переможців (після Другої світової – ред.). З того часу французька еліта 70 років грає роль такого "кремлівського троянського коня". А вся їхня велич полягає у протистоянні США та заігруванні Кремлю".
  • "А Німеччина має колосальні економічні бонуси від привілейованих відносин з Кремлем".

"Тому ці дві держави після перемоги України стануть нічим, вони втратять те, чим спекулюють. Франція все життя спекулює своєю роллю посередником між Заходом та Кремлем, а Німеччина просто вижимали гроші з дружби з Росією. Вони стануть нікому не потрібні", – наголосив експерт.

Піонтковський додав, що саме тому ці країни зараз борються навіть не за Кремль, а за себе. За його словами, це антиукраїнський блок Путін – Шольц – Макрон.

Джерело: 24 канал

"Нех*й шастать": Турецькій авіакомпанії заборонили літати до однієї з країн Європи через зв’язки з Росією

четвер, 28 березень 2024, 21:17

Фінське агентство транспорту та комунікацій Traficom заборонило польоти турецької авіакомпанії Southwind Airlines до Фінляндії через зв'язки з Росією. Про це повідомляє Avianews, передають Патріоти України. "Наша загальна оцінка показує, що значна част...

Цікавий нюанс: "Викривач корупціонерів" Бахматов виявився доларовим мільйонером

четвер, 28 березень 2024, 20:27

Викривач корупції, засновник Офісу трансформації Максим Бахматов виявився доларовим мільйонером. Про це свідчить декларація, подана ним у НАЗК, за 2022 рік, передають Патріоти України. Згідно з повідомленням НАЗК, у Бахматова зберігається готівкою 605 ...