Франція вже готова надавати Україні летальну зброю: Макрон пропонує ЗСУ винищувачі Rafale, - ЗМІ

ПС ЗСУ на першому етапі переозброєння планують отримати новий багатофункціональний літак покоління 4++ Багатоцільовий винищувач Rafale фірми Dassault є вершиною розвитку аерокосмічної промисловості Франції.

Президент Франції Емануель Макрон запропонує винищувачі Rafale Україні, для заміни радянських МіГ-29, в ході свого візиту до Києва. Таку інформацію оприлюднили у виданні opex360.com, зазначають Патріоти України. Це має статися у першій половині 2021 року.

За даними джерел сайту Intelligence Online, можливий продаж Рафале в Україну є головним пріоритетом в обговоренні під час майбутнього візиту.

Президент Франції вірить у шанси на перемогу Rafale у колишньому бастіоні радянської промисловості, – пише Intelligence Online.

У французьких ЗМІ нагадують про два великих діючих контракти з Україною – закупівля 55 гелікоптерів компанії Airbus та патрульних катерів типу OCEA, що були підписані в рамках міжурядових угод.

Гелікоптер H225 Super Puma із бортовим номером 54

Не виключають і особливу участь міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова, під чиїм головуванням і були реалізовані угоди для системи авіаційної безпеки МВС та нових катерів для Морської охорони ДПСУ.

На презентації Візії Повітряних сил-2035 для народних депутатів України, Командувач Повітряними Силами ЗСУ генерал-полковник Сергій Дроздов розказав, що у продовж найближчих 10 років ПС ЗСУ спишуть основні бойові зразки авіатехніки.

Тому упродовж останніх двох років у Повітряних Силах ЗС України тривала робота по розробці стратегії розвитку до 2035 року.

Техніка, що залишилась у бойовому складі фактично експлуатується зі значними перевищеннями зазначених ресурсів, а конфлікт на Сході лише прискорив виснаження ресурсних показників, – сказав Командувач ПС ЗСУ.
Винищувач МіГ-29 ПС ЗСУ з бортовим номером 47. Грудень 2020. Фото: «Укроборонпром»

Підтримувати боєздатність зараз вдається за рахунок наявних кількості бортів, котрі виведені з бойового складу та використовуються для підтримання у робочому стані бойових одиниць.

Перехід на компоновку зі зменшенням чисельності дозволив нам утримувати за штатом велику кількість техніки і розмова або напрямки державної політики в плані модернізації та закупівлі новітнього озброєння не стояло за рахунок того, що у нас був великий об’єм надлишкової техніки, – розказав Сергій Дроздов.

Оскільки такий ресурс комплектуючих не вічний, значний час це тривати не може.

Ми прогнозуємо, що протягом наступних 10 років доведеться вивести з бойового складу основні бойові зразки техніки, – констатував Командувач Повітряними Силами Сергій Дроздов.

Зокрема Командувач заявив, що ПС ЗСУ на першому етапі переозброєння планують отримати новий багатофункціональний літак покоління 4++.

Далі ж, за словами Дроздова, Україна розраховує отримати літак 5-го покоління:

Командувач ПС ЗСУ зауважив, що ресурсів оборонного бюджету України буде недостатньо для переозброєння. Тому для оновлення парку тактичної авіації необхідно створити окрему державну цільову програму.

Зараз Повітряні Сили Збройних Сил України чекають рішення держави на закупівлю нових винищувачів на заміну наявного авіаційного парку радянських зразків.

Пілот бригади тактичної авіації та МіГ-29. Листопад 2020. Фото: 40 БрТА

У Повітряних Силах визначились та задекларували це у Візії Повітряних Сил ЗУ України до 2035 року на які типи багатоцільових винищувачів іноземного виробництва орієнтуватися, один із яких, у перспективі, може замінити авіатехніку радянського зразка, що є сьогодні на озброєнні авіаційних бригад. Це багатоцільові винищувачі покоління 4+: F-15 EX, Saab JAS 39 Gripen та F-16 Block 70/72.

Боєприпаси для артилерії теж будуть: Бельгія надасть Україні великий пакет військової допомоги

вівторок, 19 березень 2024, 11:44

Бельгія планує передати Україні пакет військової допомоги на суму 450 мільйонів доларів. До нього увійдуть близько трьох сотень бойових броньованих машин LMV й три мінні тральники. Про це пишуть видання Belga та Shephard Media, посилаючись на слова мін...

Мінус один: Нацгвардійці влучним ударом знищили російський комплекс спостереження "Муром" (відео)

вівторок, 19 березень 2024, 10:55

Бійці Національної гвардії України знищили російський комплекс дальнього відеотепловізійного спостереження "Муром", передають Патріоти України. "Якісна робота з виявлення і ураження від аеророзвідників 11 бригади імені Михайла Грушевського. Знищено ще ...