Французько-німецька "крихітка": ЗМІ розповіли про "франкенштейна" з танків Leclerc і Leopard 2

Танки Leopard 2

Франція зайнялася модернізацією основних бойових танків Leclerc. Але, як пише Defence24.pl, поки буде реалізовуватися відповідна програма країна може зацікавитися проектом закупівлі "проміжних" 100-150 танків.

Повідомляється, що таким варіантом цілком може бути симбіоз танків Leclerc і Leopard 2 - спільний французько-німецький проект танка, концепт якого вперше був представлений більше року тому, на виставці Eurosatory в червні 2022 року.

За інформацією Defence Express, фактично ця машина є своєрідним доказом намірів Франції та Німеччини спільно створювати новий основний бойовий танк.

"Новий танк являє собою поєднання шасі танка Leopard 2A7 з 1500-сильним двигуном MTU 883 EPP і модифікованою баштою танка Leclerc зі 120-мм гарматою L52 з автоматом зарядки, також може бути озброєний бойовим модулем ARX-30 з 30-мм гарматою, яка стала б у нагоді насамперед у боротьбі з цілями в повітрі; 12,7-мм і 7,62-мм кулеметами і пусковими для відстрілу димових або протипіхотних гранат", - йдеться у публікації.

Також наголошується, що машина буде посилена динамічним захистом і оснащена комплексом активного захисту TROPHY ізраїльського виробництва з системою лазерного попередження E-LAWS.

"Долар зараз дійсно дуже зміцнився": Професор економіки Гарварда дав прогноз, що буде з курсом у разі перемоги Трампа чи Гарріс

субота, 27 липень 2024, 20:45

Якщо колишній президент США Дональд Трамп повернеться до Білого дому 2025 року, йому, найімовірніше, пощастить із його планами на ослаблення долара, навіть якщо він нічого не робитиме. Таку думку висловив професор економіки Гарвардського університету, ...

Скоро в Україні? Британці вперше випробувували лазерну зброю проти безпілотників

субота, 27 липень 2024, 20:30

Цей зразок лазерної зброх вже здійснив понад 40 тисяч тестових годин і знищив понад 400 цілей. Британська оборонна компанія Raytheon вперше в історії країни випробувала проти безпілотників лазерну зброю, інтегровану в бронемашину, передають Патріоти Ук...