Фрау Меркель - найскромніша? В яких будинках живуть Макрон, Байден, Трамп та Лукашенко (фото)

Після виходу фільму Олексія Навального "Палац для Путіна" світ побачив, що президент країни може жити в такій розкоші, якій позаздрили б не тільки голлівудські знаменитості, але й королі часів абсолютної монархії. Проте не всі політики воліють вкладати мільйони доларів в облаштування територій біля будинку і будівництво століття з десятками спалень, бункерами, басейнами та чайними будиночками. Патріоти України пропонують дізнатися, в яких резиденціях живуть Джо Байден, Ангела Меркель та інші світові лідери.

  • Ангела Меркель

Ангела Меркель мешкає неподалік від місця роботи – відомства федерального канцлера в Берліні. Меркель оселилася з чоловіком у квартирі поблизу Музейного острова. Адресу може знайти будь-хто охочий, на дзвінку вказано ім'я чоловіка.

Квартира Меркель у Берліні

А ось такий вигляд має дача Ангели Меркель за сотню кілометрів від Берліна, в бранденбурзькому районі Уккермарк, недалеко від Темпліна. Цей будинок є другим місцем прописки нинішньої канцлерки Німеччини. Фото особняка зроблено 2005 року, але навряд чи за цей час в архітектурному розумінні тут щось сильно змінилося.

Заміський будинок Ангели Меркель у бранденбурзькому районі Уккермарк
  • Дональд Трамп

Маєток Мар-а-Лаго розташований у місті Палм-Біч, штат Флорида, і був придбаний бізнесменом на початку 1980-х за $10 млн. Трамп прожив у цьому будинку десять років, а потім перетворив особисту резиденцію на приватний гостьовий клуб для багатих і знаменитих з відкритим басейном просто на пляжі. У маєтку є 58 спалень, 33 ванних кімнати, 12 камінів. Крім того, під Мар-а-Лаго є три бомбосховища.

Житло в Палм-Біч можуть дозволити собі тільки справжні мультимільйонери
Маєток Трампа в Палм-Біч.
Сьогодні вартість резиденції експрезидента перевищує 200 мільйонів доларів.
Трамп описав цей маєток в автобіографії як місце, "найбільше схоже на рай".

Також у володінні Дональда Трампа є особняк, виноградники й винний завод на території Шарлотсвілля, штат Вірджинія. Відомо, що на придбання цих земель із котеджем площею 2 тис. квадратних метрів колишній президент США витратив майже 70 млн доларів. Усередині палацу розташовані винні льохи, стайні та кінотеатри.

Цей історичний особняк був побудований у XVIII столітті.
Виноградники Трампа в Шарлотсвіллі.
У будинку Трампа в Шарлотсвіллі 45 кімнат.
  • Джо Байден

2017 року Джо Байден придбав літній котедж на березі Атлантичного океану за 3 мільйони доларів. Усередині особняка є шість спалень, невелика їдальня, поєднана з кухнею, і кімната відпочинку. Інтер'єр оформлений у стилі кантрі: стеля в дерев'яних балках, декоративний камін і багато "сільського" декору.

Літній котедж Байдена на березі Атлантичного океану

Цікаво, що останні роки чинний президент Америки мешкав в орендованому особняку в григоріанському стилі в Макліні, штат Вірджинія. Він віддавав за оренду $20 тис. на місяць. У котеджі є п'ять спалень, вітальня, тренажерний зал і гараж на 20 автомобілів.

За цей особняк Байден віддавав за оренду $20 тис. на місяць.
Усередині резиденції – мармурові сходи, високі стелі та інтер'єри в стриманих світлих тонах.
Будинок Байдена в Макліні.
  • Олександр Лукашенко

Відомо, що незаконно обраний президент Білорусі зараз живе в резиденції "Дрозди", названій на честь однойменного водосховища. На території розташувалися десятки будівель для різних цілей. Так, деякі були побудовані спеціально для зустрічі іноземних гостей. Крім того, є спортивний комплекс, город, лазня, басейн, своє кафе і вертолітний майданчик.

Резиденція "Дрозди" названа так на честь однойменного водосховища.

Особняк розмістився на околиці Мінська в оточенні лісу. Місцеві ЗМІ повідомляли, що навколо резиденції йде будівництво високого паркана з метою безпеки.

Також Лукашенко володіє маєтком "Озерний" в Острошицькому містечку, який має площу 88 гектарів. Там є спортивні майданчики, парк, і, звичайно ж, город. Крім того, у президента є особняк "Плавно" в одному з заповідників Білорусі. Він побудований 20 років тому поблизу села Валова Гора.

"Плавно" розташований в одному із заповідників Білорусі
На ділянці є басейни, сауни, більярд і ресторани
Лукашенко дуже полюбляє проводити тут час
  • Еммануель Макрон

Президент Франції є господарем Форту де Брегансон на узбережжі Середземного моря та резиденції "Ла-Лантерн" у Версалі.

Форт Брегансон – казкова твердиня серед блакитних хвиль.

В історичному форті на Середземному морі очільник держави приймає іноземних гостей. Також цікаво, що Форт де Брегансон існує з античних часів. Першу фортецю в середземноморській бухті побудували ще в II столітті до нашої ери лігурійці.

З 1968 року Форт де Брегансон офіційно став літньою резиденцією французьких президентів.
Фортеця з'явилася в Брегансонській бухті ще в II столітті до нашої ери.

І якщо форт є більше національною пам'яткою, то "Ла-Лантерн" – це мисливський будиночок, який прилягає до Версальського парку. Маєток являє собою двоповерхову будівлю U-подібної форми. На території є басейн і тенісний корт.

Джерело: Обозреватель

Кількість загиблих внаслідок удару по Харкову зросла

субота, 18 травень 2024, 12:45

Кількість загиблих внаслідок удару РФ по Харкову у п’ятницю, 17 травня, зросла до чотирьох — у лікарні помер 33-річний чоловік, який отримав поранення. Про це повідомив начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов, передають Патріоти України. За його слова...

Потрібно було менше години: Українські спецназівці знищили російських штурмовиків (відео)

субота, 18 травень 2024, 12:30

Спецназівці Нацгвардії знищили цілу групу російських окупантів, які штурмували позиції Сил оборони України. На це пішло не більше години. "Штурмова група ворога рухалась не підозрюючи що за ними спостерігають пілоти БПЛА 2 окремого загону Центру спеціа...