Фредович і порожнеча: Facebook і Instagram заблокували акаунти Трампа

Після захоплення Капітолію і спроби протестуючих зберегти на посаді президента США Дональда Трампа засновник Facebook Марк Цукерберг припустив, що час, який йому залишився на посту глави Білого дому Трамп може використовувати для підриву мирного процесу переходу влади до обраного Джо Байдена, передають Патріоти України.

6 січня Facebook і Instagram видалили заяви Трампа, так як порахували, що вони можуть спровокувати зростання насильства. "Після підтвердження результатів виборів Конгресом пріоритетним завданням для всієї країни тепер має стати забезпечення того, щоб залишилися 13 днів і 13 днів після інавгурації пройшли мирно і відповідно до встановлених демократичними нормами", - уточнив Цукерберг.

За його словами, в останні роки його соцмережі дозволяли Трампу користуватися ними з урахуванням загальноприйнятих правил. Однак нинішній контент значно відрізняється і підбурює до повстання проти демократично обраного уряду. "Ми вважаємо, що ризики дозволити президенту продовжувати користуватися нашим сервісом в цей період просто занадто великі. Тому продовжуємо блокування на невизначений термін і хоча б на найближчі два тижні до завершення мирного переходу влади", - резюмував Цукерберг.

Цивільна авіація у небезпеці: Росія глушить сигнали GPS у районі Балтійського моря, - FT

вівторок, 30 квітень 2024, 10:44

Країна-агресор глушить GPS-сигнали, щоб захистити Калінінград від потенційних атак українських безпілотників. Зазначається, що це регулярна практика, яка становить небезпеку для цивільної авіації. Про це пише Financial Times із посиланням на міністрів ...

"Ще раз дивимося на цю карту": Скабеєва заявила, що Мінськ теж під прицілом ракет ATACMS

вівторок, 30 квітень 2024, 9:58

На тлі повідомлень про передачу ЗСУ американських далекобійних ракет ATACMS росіяни почали лякати білорусів, що під загрозою удару тепер не тільки регіони РФ та низка окупованих нею українських територій, а й навіть Мінськ. Таку версію почала розганяти...