Фредович пре буром: Найближче оточення Трампа відчайдушно шукає того, хто ризикне переконати його визнати поразку

У керівництві Республіканської партії все більше побоюються, що Трамп не захоче мирно передати владу Байдену. Це може дискредитувати республіканців на багато років.

У п'ятницю, 6 листопада, в США триває обробка виборчих бюлетенів. Джо Байден обійшов Дональда Трампа ще в одному штаті - Пенсільванії. Там залишилося порахувати всього 2% бюлетенів. Переважна більшість з них подані виборцями Філадельфії і Пітсбурга, де традиційно з великою перевагою перемагають демократи, повідомляють Патріоти України.

На даний момент Байден випереджає Трампа в Пенсільванії на 0,1%, але продовжує впевнено додавати голоси на свою користь. Нагадаємо, що раніше 6 листопада Трамп втратив свою перевагу і в Джорджії. Проте влада цього штату заявила, що має намір перерахувати всі бюлетені, оскільки різниця на користь Байдена вельми незначна. У процентному вираженні обидва суперники набрали по 49,4% голосів.

Трампу для переобрання на другий термін потрібна перемога у всіх штатах, де лідер наразі не визначений остаточно. Це Джорджія, Пенсільванія, Північна Кароліна, Невада. Деякі американські ЗМІ відносять до цієї групи і Арізону. Там Байден лідирує з відривом 1,6%. Опрацьовано поки 90% бюлетенів. Днем раніше різниця на користь кандидата від Демократичної партії була більше, проте Трамп зумів скоротити її. Однак зараз Байден знову пішов у відрив. Він також перемагає і в Неваді. У Трампа залишається перевага тільки в Північній Кароліні, а її 15 голосів йому явно не вистачає. Байдена ж влаштує перемога в будь-якому з названих штатів.
Очікується, що увечері 6 листопада Джо Байден виступить із заявою і назве себе переможцем президентських виборів. Секретна служба США прийняла рішення посилити його заходи безпеки. Байден перебуває у себе вдома в штаті Делавер. Туди направлені додаткові агенти.
Трамп продовжує упиратися. Він категорично відмовляється визнавати результати виборів і обіцяє судитися в кожному штаті, де лідирує Байден. Америка ще не бачила таких виборів. Зазвичай програвший кандидат робить заяву і вітає переможця. Так поступила в 2016 році Хілларі Клінтон.
Джерела в Білому домі стверджують, що члени команди Трампа не можуть визначити, кому з них випаде місія оголосити йому про поразку. Ця людина повинна переконати президента в тому, що потрібно змиритися і привітати Байдена. Ймовірно, це доведеться зробити Іванці Трамп або її чоловікові Джареду Кушнеру, яких глава держави любить і до чиєї думки прислухається.
У керівництві Республіканської партії все більше побоюються, що Трамп не захоче мирно передати владу Байдену. Це може дискредитувати республіканців на багато років. Вже зараз ряд відомих політиків, що представляють партію, зробили заяви, в яких засудили дії Трампа, який руйнує віру американців в виборчу систему і демократію.

У ворога проблеми з авіатерором українських територій з Криму: Через масований ракетний удар вибухнув головний артилерійський склад аеродрому "Бельбек", - "Атеш"

четвер, 16 травень 2024, 2:35

За найбільш сміливими заявами експертів провідний аеродром російський військової авіації в Криму був практично знищений. У тимчасово окупованому Криму пошкоджено головний артилерійський склад військового аеродрому "Бельбек". Про це ввечері 15 травня п...

Оборона Вовчанська: Прикордонники показали, як знищили два російських танки, котрими загарбники атакували найближче до держкордону місто Харківщини (відео)

четвер, 16 травень 2024, 1:45

Прикордонники-аеророзвідники знищили два російських танки, з яких окупанти обстрілювали околиці міста Вовчанськ на Харківщині. . Пілоти розвідувальних БпЛА переслідували ворожу техніку до місця стоянки і за першої ж нагоди нанесли вогневе ураження.