Фредовичу маячить підтвердження імпічменту і лава підсудних: Лідер республіканців у Сенаті поклав на Трампа провину за кривавий штурм Капітолію

Якщо Трампа засудять, Америка стане лише сильнішою, переконує однопартієць

Лідер республіканської більшості в Сенаті Мітч Макконнелл звинуватив чинного президента США Дональда Трампа в тому, що той «спровокував» натовп, який 6 січня увірвався до Капітолія. Про це авторитетний політик заявив під час виступу в Сенаті, повідомляють Патріоти України з посиланням на The Washington Post.

«Натовп годували брехнею... Його спровокували президент та інші впливові люди, які намагалися використовувати страх і насильство, щоб зупинити конкретний процес першої гілки федерального уряду. Але ми стояли на своєму, ми трималися разом і казали, що розлючений натовп не отримає права вето над верховенством закону», - сказав він.

Термін повноважень Дональда Трампа закінчується 20 січня. За даними американських ЗМІ, він залишить Вашингтон до інавгурації обраного президента Джо Байдена і попрямує до своєї резиденції у Флориді.

Що сталося в Капітолії США 6 січня?

6 січня 2021 Конгрес США зібрався, щоб затвердити перемогу демократа Джо Байдена на президентських виборах. Однак засідання довелося перервати, оскільки прихильники чинного президента Дональда Трампа увірвалися до будівлі Конгресу.

Незабаром Трамп закликав своїх прихильників розійтися, але продовжував заявляти, що«вибори вкрали» і що він розуміє«їхній біль».

Поліції вдалося очистити Капітолій від протестувальників. Під час зіткнень загинули четверо учасників штурму і один поліцейський, десятки людей були затримані.

Після цього в Капітолії поновилося спільне засідання двох палат Конгресу, на якому офіційно затвердили підсумки президентських виборів і перемогу Байдена.

"Головна помилка Зеленського, те що він залишив демократію", - "слуга народу" Богуцька вимагає закрити українцям рота

п’ятниця, 26 квітень 2024, 2:35

"Знаєте, про що я насправді шкодую? Про те, що з прийняттям Воєнного стану не було введено воєнну цензуру. Володимир Зеленський (чи справді, чи з подачі європейських партнерів) залишив демократію під час війни. Це була помилка!!!" - написала Богуцька. ...

Вибори недійсні. Х*ло - узурпатор: Європарламент не визнав легітимність Путіна

п’ятниця, 26 квітень 2024, 1:45

Країни-члени Євросоюзу та міжнародна спільнота не повинні визнавати результати "виборів" 15-17 березня у Росії, за результатами яких "переможцем" оголосили Володимира Путіна. Відповідну резолюцію прийняв Європарламент у четвер, 25 квітня. Документ підт...