Фрегат французьких ВМС Auvergne провів спільні з СДК "Юрій Олефіренко" навчання в Чорному морі

Тренування типу PASSEX екіпажів кораблів Військово-морських Сил ВС України та Франції проводилась в рамках заходів з підтримання безпеки в Чорноморському регіоні

Французький фрегат Auvergne та СДК "Юрій Олефіренко" провели спільні навчання в Чорному морі (фото)

Днями, у північно-західній частині Чорного моря середній десантний корабель ВМСУ проєкту 773 L401 "Юрій Олефіренко" та багатоцільовий фрегат типу FREMM Військово-Морських Сил Французької Республіки D654 Auvergne провели тренування типу PASSEX, зазначають Патріоти України.

Окрім надводних бойових одиниць, від французької сторони до навчань залучався корабельний транспортно-бойовий гелікоптер NH-90, повідомила прес-служба Командування ВМС ЗС України.

Зазначається, що метою цих навчань було підтримання безпеки в Чорноморському регіоні та вдосконалення навченості та взаємосумісності екіпажів кораблів двох країн відповідно до стандартів НАТО. Зокрема, комунікація під час навчань між екіпажами військових кораблів України та Франції здійснювалась виключно англійською мовою відповідно до міжнародної системи сигналів MTP.

В рамках заходу були відпрацьовані елементи тактичного маневрування, під час якого екіпажами кораблів було проведено низку спільних тренувань, як то: ведення нічного сигналовиробництва з використанням міжнародної системи сигналів, висвітлення морської обстановки в районах інтенсивного цивільного судноплавства, тренування зі зв'язку тощо.

Рятувальна складова навчань PASSEX на СДК "Юрій Олефіренко"
Також на борту СДК "Юрій Олефіренко" було відпрацьовано тренування з надання допомоги аварійному кораблю із висадкою аварійно-рятувальної групи французького фрегата.
Фрегат Auvergne ВМС Франції прибуває в Одесу / Фото: прес-служба ВМС України
Нагадаємо, фрегат FS Auvergne (D 654) Військово-Морських Сил Франції зайшов до Чорного моря 14 грудня цього року, а 24 грудня прибув до Одеси. Кораблі цього типу здатні нести до 16 крилатих ракет SCALP Naval з дальністю понад 1000 км та мають дві пускові (на вісім ПКР) протикорабельних ракет Exocet MM4O Block 3 та потужну систему ППО.
Системи та озброєння багатоцільових фрегатів типу FREMM / Фото: DCNS
Варто також додати, що до цього часу Франція направляла у Чорне море для участі в спільних заходах та навчаннях лише патрульні та допоміжні кораблі.


"Донька кричала, мамо, я помираю": Моторошні подробиці про удар окупантів по Дніпру

п’ятниця, 19 квітень 2024, 20:53

Російська окупаційна армія 19 квітня завдала масованого ракетного удару по Дніпропетровській області. Через ворожу атаку загинуло семеро людей, двоє з них - діти. Понад три десятки мешканців поранені. У Дніпрі окупант влучили у житловий будинок та залі...

Діти вчать в основному російську мову та історію: Окупанти на ТОТ створили орган контролю пропаганди у школах

п’ятниця, 19 квітень 2024, 20:32

Російські загарбники створили на тимчасово окупованих територіях орган контролю пропаганди у школах. Про це повідомляє Центр національного спротиву, передають Патріоти України. На тимчасово окупованих територіях Кремль запускає черговий фейковий держав...